Countrylivingintheciity

Jul på Åhlens

Publicerad 2014-10-21 13:58:00 i Jul,

Ni som känner mej vet ju att jag älskar jul! Och fastän vi bara befinner oss i Oktober så har redan julen smygit sig fram i en del butiker. En av dessa är Åhlens. Här kommer ett axplocka av några godbitar som de har i år:
 
 
 
Guldigt presentsnöre i spets.
 
 
 
 
Traditionellt pynt.
 
 
Mer julpynt i vitt.
 
 
 
 
 
 
Fina presentpåsar.
 
 
 
 
 
Och annat smått och gott:
 
 
 
 
 
 
Snart är det bara två månader kvar till julafton !!!

Brunch på IKEA

Publicerad 2014-10-09 12:47:07 i Allmänt,

 
Förra helgen var jag och barnen på IKEA med barnen bara för att prova deras brunch. Det kostade 39 kr för vuxna och 19 kr för barn när man har IKEA-kort.
 
Det var inte så mycket folk som jag hade befarat men inte heller så bra som jag hade hoppats på. Ingen hotellfrukost utan mer som en skolmatsal. Smaken på maten var lite blek.
 
 
Det fanns ägg, omelett, korv, bacon, stekt potatis, korv, köttbullar, flera olika bröd, marmelad, sillar, ost och pålägg, grönsaker, juice mm Men ingen lax. Hmpf! Tyckte jag och äldste sonen. Okej att det är dyrt men lax är ju bara så gott och det trodde jag att de skulle ha med. Så jag gav brunchen en 7 av 10 som min son medan yngste sonen sa att den fick 10 av 10 pga pannkakorna med nutella!
 
 
 
Ska jag vara ärlig så tyckte jag att det färska brödet med nutella var bäst med. Vi har helt lika smak jag och han. Smör, socker och vetemjölsprodukter är ju bara så gott!!!
 
 
 
Såhär nöjd var yngste sonen sen. Han pratade om brunchen dagen efter med och sa att den var sååå god!
På väg hem hittade de en loppis som vi gick på men det var mest skräp. Det fanns provsmak av honung som lillkillen ville smaka. Damen i ståndet var så trevlig och sa att det här kommer du verkligen att gilla. Och lillkillen tog ett prov och nickade och sa att det var bra. Men sen när vi gick vidare viskade han att det var jätteäckligt men att han inte ville säga det för då blir hon ledsen. Min lilla ängel! Sötast på jorden!
 
Tog ett jättenyggt kort på min äldste son med. Han är nästan lika lång som jag nu och har fått glasögon, lika som mina, men det fotot fick jag inte lov att lägga upp. Han vill "ligga lågt" på nätet säger han <3
 
Ja, imorgon kommer min mamma på besök från Norrland. Det är väldigt sällan hon hälsar på så det är klart att jag är spänd på det. Och nästa vecka får jag barnen igen. Det kommer att bli så skönt!
 
 

Höststädning med grannarna.

Publicerad 2014-10-08 13:48:00 i Allmänt,

För någon helg sedan hade vi höststädning. Vi städar våra gemensamma ytor två gånger om året och då mellan 10-14. 
Den här gången kändes det extra motigt då jag kom ihåg hur jobbigt det var första gången så jag gick med långa steg till pakeringen där min grupp var.
 
 
Vi fick ansvar över olika delar, jag och min kille fick rensa ogräs på parkeringen.
 
 
Det var inte så dumt faktiskt. Jag kom att tänka på min farmor. Hur hon visade hur man "lugges" (drar någon i håret). Hon visade på min väldigt maskulina pappa hur man tar tar nästan vi roten och vrickar fram och tillbaka samtidigt som man säger till på skapen. Jag kom ihåg hur jag blev förvånad att han inte blev förbannad utan bara sa sluta till henne och sen gnuggade nacken efteråt.
Ett gulligt och kanske ett ganska annorlunda minne som jag kommer ihåg väl fast än det var över ett årtionde de gick bort.
 
 
Efter någon timme blev jag leds och gick och tömde skottkärror och pratade lite med grannarna. Sedan blev det kaffepaus.
 
 
Till det bjöds det på smörgåsar. Och jag hann bli väldigt hungrig redan då.
Sen fortsatte vi igen. Denna gång skulle vi lyfta 40 kg´s säckar med gödning för växterna till skottkärrorna och sedan sprida ut dem under buskarna med en spade.
Grannarna (som de flesta är runt 60-70 år) blev mäkta imponerande av mitt skottande. De sa att det syntes att jag var från Norrland och att jag var väldigt duktig för att vara en flicka. En kallade mej t o m för ungdom (trots att jag snart närmar mej medelåldern)
Igen kom jag att tänka på pappa. Hur han fick mej att aldrig ge upp. Hur han gjorde mej förbannad när vi jobbade ute och kom förbi och kontrollerade mitt arbete och sa; Bra, nu är du förbannad, nu koncentrerar du inte på hur tråkigt det är när du hugger ved utan hur arg du är på mej och tar i ordentligt.
Gah! Vad arg jag var på honom då. Många göromål som få i min ålder fick göra. Men det är också på grund av detta hårda arbete som jag är där jag är idag. När livet krisar och man vill bara lägga sig ner och dö så gråter jag en stund och sen tar jag tag i det igen.
 
Ett annat avbrott var när en man gick omkring och frågade vem denna lille pojke var. 
Hm, tänklte jag, en till liten pojke kan jag behöva. Han var så söt, men nej han var ju inte min.
 
 
Mer jobb sen och hur hårt jag än försökte jobba så var grannen P värst. Snacka om att vara igång! Tror han är närmare 70 men stark och envis som rackarn!
 
 
 Dessa två är mina närmsta grannar.
 
 
 
Baksidan av mitt hus och en annan granne som rensar diket.
 
 
Fick gå in i grannens trädgård och plocka äpplen.
 
 
Sen blev det avslutning. Korv och öl till vuxna och dricka till barnen.
En faktiskt helt underbar dag tillslut!
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Den här bloggen handlar om mitt liv på landet och mitt jobb i huvudstaden. Följ med mej i mina motgångar och medgångar men glöm inte att hålla god ton. I den här bloggen stöttar vi varandra så inget trollande, tack ;) Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela