Countrylivingintheciity

Representing....

Publicerad 2014-01-30 15:37:00 i Allmänt,

my home town idag på Björn Borgs huvudkontor...
 
 
 
Snart drar det ihop sig till fästmannens födelsedag. Min älskling blir 26 och det ska ju firas ordentligt! Jag sitter just i planerartagen och har kommit på något väldigt roligt! Han tror att det är något hemskt ;) eftersom jag har skrämt upp honom ordentligt, men det är det ju inte. Det är ju något jättekul!
 
Något annat som är kul är att råttorna verkar ha lugnat ner sig rejält sen jag satte in min nya dyra råttskrämma.
http://www.skadedjursfri.se/skadedjurskontakt-200/80 Det är en Silverline. Tydligen något som ska vara bäst på marknaden av de jag pratat med och jag känner mej ganska nöjd mot allt annat jag provat. Den ska ge fullt skydd efter två veckor men redan igår hörde jag skillnaden.
 
Kul med lön också. Synd att den försvann så fort bara. Det kom en massa räkningar på en gång nu i Januari som jag inte alls räknat med. Men det gör inget. NÄSTA månad blir bättre.. tänker jag jämt men man ska vara glad över att man är frisk i alla fall för det är faktiskt värst.
 
Snart är det helg också! (Ni märker att jag är på ett alldeles stålande humör idag). Underbart vilken skillnad det blir när man får sova!
 
 
Ha en underbar torsdag på er!
 

Det är måndag det hade kunnat vara skit men...

Publicerad 2014-01-27 09:31:37 i Allmänt,

..jag hade en sån underbar dag igår att jag aldrig ville att den skulle ta slut.
Jag hade BÅDA barnen OCH min fästman var ledig också. Allt flöt på bra. Äldste sonens läxor blev gjorda. Vi hade tid att prata vi åkte och gjorde ärenden, vi åt helt okej mat. Så himla mysigt.
Nu har ju en hel vecka gått med äldste sonen och det är klart jag står på stapplande ben. Hur mycket mjölk behövs hem? Klarar han sig till o från skolan? Känner alla att de får egen tid med mej? Hur ska jag hinna med allt jag vill? Det är så synd att när jag äntligen kommer in i ett mönster som fungerar så är veckan slut. Men nästa vecka blir nog ännu bättre!
 
I helgen vaknade yngste sonen vid sex och kom och kröp ner i min säng. Jag var ändå vaken så det gjorde ju inget. Vi kramades och sedan sa jag; -vill du att jag sätter på tv:n åt dej? -nej, mamma jag vill bara vara med dej, sa han då. Åhhhh min lille plutt! Han är ju för go!
 
Äldste sonen var på en fest i helgen, jag beställde lite nya snygga kläder och så köpte han ett nytt spel till sin Nintendo ds. (Exakt det jag tycker att hans pengar kan gå till, för i sommar ska han utomlands med sin pappa och då är det bra att han har några spel så han har något att göra på planet).
 
Ja, varför skulle det kunna varit skit då? Jo, råttorna måste ha förökat sig igen! De lät både på vinden och i väggen. Jag höll på att dö av ilska! Jag var så trött och arg men ändå gick jag upp och hämtade hammaren så att jag kunde slå ner dem om de skulle våga sig in i huset. Det här måste ta slut!! Jag har satt ut både små och stora fällor men de har aldrig fastnat. Igår lade jag in en råttskrämma med ultraljud. Och det kan väl ta ett tag innan de blir störda av den har jag läst men nu måste jag börja med en större skrämma som skickar signaler i väggen och gift tror jag :(
Jag vill ju inte att de ska dö och börja lukta men jag måste få sova någon gång med. Är det någon som vet något som är effektivt? Jag tror det är dyrt med Anticimex men jag tror nog jag provar det också som sista utväg.
 
 
Trevlig måndag på er!
 
 
Stora killen spelar sitt nya spel.
 
 

Åh vad nervöst!

Publicerad 2014-01-20 11:50:49 i Allmänt,

Idag är första dagen stora sonen ska komma hem till mig själv efter skolan.
Han har åkt hem till mig förut när jag bodde på ett annat ställe men nu när jag bor i skogen blir det lite mer komplicerat. Det blir både pendel och buss och sedan gå en kilometer in i skogen.
 
Vi övade tillsammans i helgen men han pratade en massa så han höll på att missa stationerna. Hoppas han inte sitter med något spel och missar dem idag. Inte för att han får panik, han vet ju hur man löser problem när de dyker upp utan mer att då får han vänta så länge om han missar bussen. Den går bara varannan timme nämligen.
 
 
Annars har helgen varit lugn. I lördags skottade jag och pysslade lite hemma. Och i söndags träffade jag en kompis. Vi fikade och pratade och pratade så det blev dags för middag så då gick vi iväg och åt och sedan pratade vi lite till. Det var så skönt att träffa henne och veta att man kan vara sig själv och prata om allt och veta att hon lyssnar och inte tycker att man är knäpp :)
 
Idag är jag tillbaka på jobbet igen och svara på alla mail från kunder som beställer kläder. Jag har en månad kvar på det här uppdraget och sedan får jag se vad som händer sen.
 
Hoppas ni haft en härlig helg och njutit av den fina snön som äntligen kommit.
 

En svensk kärlekshistoria.

Publicerad 2014-01-17 17:07:00 i Allmänt,

Lilian May Davies, föddes 30 augusti 1915 i Swansea, Wales och dog 10 mars 2013 i Stockholm. Hon blev en svensk prinsessa och hertiginna av Halland. Här kommer en kort skildring av hennes långa liv.

Lilians far, som var gruvarbetare, lämnade sin hustru tidigt och bildade en ny familj på annat håll. Vid 16 års ålder flyttade Lilian Davies till London, där hon försörjde sig som fotomodell och fick små biroller i flera filmer. I september 1940, under andra världskriget, gifte hon sig med skådespelaren Ivan Craig hos borgmästaren i Horsham i Surrey. Kort efter vigseln sändes Craig till Nordafrika för att delta i strider mot tyska ökentrupper. Hemma i London arbetade hustrun Lilian Craig med att tillverka radiosändare och radiomottagare för marinen i en fabrik samt på ett sjukhus för sårade soldater.

Lilian träffade prins Bertil, då biträdande marinattaché på Sveriges ambassad i London, första gången kort före sin 28-årsdag 1943. Bertil inbjöds till cocktailparty hos henne och de blev så småningom ett par, vilket länge förblev en hemlighet för allmänheten. Efter krigsslutet 1945 kom Ivan Craig hem. Eftersom han hade träffat och förälskat sig i en italienska bestämde makarna Craig gemensamt att skiljas och en skilsmässa ordnades under vänskapliga former. De höll kontakten och Craig kom att besöka prinsparet senare i livet flera gånger på Rivieran.

Bertil kunde på den tiden inte gifta sig med en enskild utländsk mans dotter utan konungens samtycke eftersom han då liksom äldre brodern Sigvard och yngre brodern Carl Johan, skulle ha förlorat arvsrätten till Sveriges tron så det blev i det närmaste omöjligt för Bertil att gifta sig med Lilian och förlora prinstitel och arvsrätt. När Sigvard omkom i en flygolycka 1947 måste nog Bertil känt att monarkins framtid hängde på hans axlar eftersom den yngre brodern var för ung.

Lilian flyttade så småningom till Bertil i Sverige. Han köpte Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm där paret bosatte sig 1947.

Under många år visade pressen stor hänsyn mot paret genom samarbete för att helt mörklägga deras förhållande. Lilian fanns inte officiellt enligt Kungliga Hovstaterna. År 1962 fick hon en egen inbjudan till firandet av kung Gustaf Adolfs 80-årsdag på Stockholms slott men första gången som hon syntes i ett helt officiellt sammanhang var i samband med kungens begravning 1973. När kung Carl XVI Gustaf tillträtt tronen och gift sig, fick Bertil tillstånd att gifta sig med Lilian efter 33 år tillsammans. Paret vigdes i Slottskyrkan på Drottningholm den 7 december 1976.

 

 

 

 

Livet är hårt!

Publicerad 2014-01-17 07:30:00 i Allmänt,

Inte nog med att råttan har återuppstått på vinden efter mer än en veckas frånvaro. Utanför torpet såg jag idag spår efter en väldigt liten björn elller en väldigt stor grävling! Det känns ju inte så bra! Vill alla djur helt plötsligt in till mej för att jag har det varmt?!
 
Skulle köra bil till pendeln imorse också. Dörren hade frusit fast! Så jag fick ta mej in och ut genom passagerarsidan istället. Men det kunde varit värre. Tänk om bilen inte startat alls! Det är ju trots allt -14 idag! Hu! Hoppas det blir lite varmare till helgen åtminstone. 
 
 
 
 

Tra la la laaa

Publicerad 2014-01-16 11:11:55 i Allmänt,

Idag sminkade jag mig t o m innan jag gick hemifrån! Det var ju ovanligt mej som ser ut som ett spöke innan jag kommit till jobbet och fått min första kaffekopp :)
 
Idag är det Torsdag och äntligen börjar det lugna ner sig på jobbet. Jag har inte en miljon mail och kan gå hem om dagarna nu utan att känna oro för hur många mail det kommer att vara när jag kommer tillbaka.
Det är säkert bl a därför jag varit så trött. Jag har ju höga krav på jobbet och när det finns att göra så jobbar jag alltid 110 %. Nu kanske jag t o m hinner måla mina naglar som jag gjorde förr ;)
 
Vet ni vilken liten rolig idé jag har? I mitt centrum på landet finns en lokal som stått tom i nästan ett år. Jag har fixat numret till lokalägaren och nu samlar jag bara mod att ringa och fråga vad han vill ha i hyra. Jag skulle nämligen gärna vilja öppna en barnklädesbutik där. Mitt nuvarande uppdrag som jag fått hos bemanningsföretaget löper ut sista februari. Åh vad kul det hade varit om jag skulle kunna satsa på det!
 
 
Vad ska ni göra i helgen? Själv behöver jag verkligen städa. Och så ska jag öva med äldste sonen hur man tar sig från hans skola hem till mej.
 
 
Ha en bra Torsdag!
 
 

Det man inte talar om.

Publicerad 2014-01-15 08:57:23 i Allmänt,

Ibland vill vi bara tala om allt som är bra. Om allt som går bra i våra liv. Men i mångas hem finns det sprickor i familjen. Saker man inte talar om. När jag växte upp sa min far till mej; Bete dej! Vad ska folk annars tro om oss? Men genom att inte visa det som inte är bra gör att man inte heller kan bjuda in till stöd, man slipper vara glad om folk vet att man har det svårt och livet blir lite lättare bland det svåra. Det är i alla fall min erfarenhet.
 
Förra veckan hade jag en samtalskontakt med min äldste son som jag fått genom soc. Det gick väldigt bra. Min son är trots allt uppfostrad av mej ;) och kunde berätta vad han ville och vad han saknade i vår relation. Jag berättade för honom att han var duktig och modig efteråt och att jag och min pappa hade en sådan här kontakt när jag var ung med. Min son sa under mötet att han ville träffa mej mer. Jag trodde att jag hört fel så jag sa inte mer om det, men sedan till helgen så frågade jag vad han menade och då sa han att han ville bo med mej en vecka på prov. Jag blev så klart jätteglad men det är så mycket som ändrats under det år han varit borta. När han lämnade så var han en pojke. Nu är han (snart) en tonåring med bara svarta kläder, lyssnar på punk och har inte samma personlighet som innan. Det blir som om vi får lära känna varann på nytt. Och det är inte lätt!
 
På jobbet hörde jag en kvinna som pratade med sin exman i telefon om deras dotter som inte lyssnar och beter sig illa. Efter samtalet vände sig hon om till vår grupp och sa att ni har det lätt som har små barn. Vänta bara tills ni får tonåringar. Så när alla hade gått och vi två jobbade över så sa jag till henne att jag vet hur det känns. Vi pratade lite och hon berättade att hon hade en vän var son bröt kontakten när han var tio och nu vid arton års ålder försökte reparera det igen. Det här med att ha problem i sin familj finns ju i många familjer. Men få vågar prata om det. Varför är det så? Jag står för den jag är med mina brister och med mina positiva sidor. Om folk vill döma mej så får det de. Jag vet vem jag är och vad jag behöver jobba på, men jag tycker bara det är synd att inte fler låter fasaden falla ibland så att de som kämpar i det tysta kanske känner sig mindre ensamma.
 
 
Kram på er! Hur ni än gör!
 
 

Tillbaka.

Publicerad 2014-01-11 08:58:40 i Allmänt,

För nästan ett år sedan beslutade min äldste son att han inte ville bo med mej. Efter lång tids kämpande med soc och många konflikter i familjen och med en halvårs lång utredning så fick vi en samtalskontakt nu i veckan. Jag och min son fick sitta ner. Kontaktpersonen var inte så bra men det var bra att min son fick höra mina åsikter från mej om det som hänt. Igår sa han att han ville prova att bo en vecka med mej. Kanske blir allt som förut nu. Kanske är jag äntligen på rätt väg. 

En liten extra julklapp

Publicerad 2014-01-05 01:09:00 i Allmänt,

I fredags kom min kompis M förbi mitt jobb och lämnade en julklapp. Det var så trevligt att se henne igen och oj vad nära det är för hennes andra barn att komma. M är tre äpplen hög och har en jätterund söt mage, att hon ens vågade in till stan är ju otroligt!
 
Idag sov jag till kl 10 (jag sover otroligt mycket nu för tiden) och sedan träffade jag fästmannen. Vi gjorde inget särskilt idag. Handlade, lyssnade på musik och gjorde paella. Och så har vi köpt nya råttfällor.
 
Vi har ju fått råttor på vinden (som jag kan höra) och vi har provat med en massa olika sorter men de rackarna verkar variera i storlek så alla fastnar inte i fällorna. Har gjort en beställning på en elektrisk skrämma som kommer nästa vecka så vi får se om den funkar för det känns väldigt läskigt att höra dem gnaga där uppe.
 
Skönt att man är ledig på måndag med. Känner mej inte i form att börja jobba heltid än. Hur är det med er? Är ni trötta? Och om ni är det, kan det bero på det otroligt deppiga vädret?
 
 
 
 
 

Yngste sonens rum

Publicerad 2014-01-01 15:22:00 i Hemma hos oss,

 
 
 
 
 
Det jag gillar mest med hans rum är mattan och lampan. Det han gillar mest är nog datorn, surfplattan och sitt Nintendo DS :)
Det enda jag ska byta ut i framtiden är hans dörr. Jag vill att alla dörrar i stugan ska vara vita. Jag gillar inte alls furu.
 

Nyktert nyår

Publicerad 2014-01-01 11:57:00 i Allmänt,

 
I år var första gången som jag i vuxen ålder, varit helt nykter på nyår. Och det var helt självvalt. Det känns så himla skönt! Jag hade ju inte barnen och behövde ju inte köra någonstans men tanken på att jag skulle öppna en flaska som jag själv skulle sitta och dricka ur var inte lockande.
 
Jag var ursprungligen bjuden att fira med min kompis M och hennes vänner på en hemmafest men eftersom jag och fästmannen ses så sällan pga. hans nattjobb så ville jag gärna fira in året med honom. Och som förut när han jobbar nyår, fick han två timmar ledigt så att vi han ses. Det blev perfekt. Vi han äta, prata lite och sedan åkte han vidare på larm. Fruktansvärt många bostadsinbrott var det inatt. Under den tiden vi pratade så åkte han på 4 (!) i hans område.
 
 
Maten vi åt var först en Toast Skagen, sedan härliga biffar fyllda med soltorkade tomater, fetaost och basilika. Skulle smaksätta dem med dijonsenap men tyvärr var den slut. Himla goda biffar blev det dock. Till det serverade jag en kantarellsås och klyftpotatis.
 
Efterrätten skulle bestå av färsk ananas men vi blev för mätta av maten. (Jag vann ju en korg på Coop Centralen, efter ha sagt vad mitt nyårslöfte blir). Jag ska köpa lunch till uteliggare och fortsätta att donera till min lokala second hand butik och göra något osjälviskt minst en gång i månaden. När jag berättade det för min kille så suckade han och sa ja men det gör du ju redan. Och det är ju sant. När jag tänker på det så gör jag ju det. Jag har ju bl a hjälpt en vän med ett CV och hjälpt till i sonens skola och jobbat ideellt på sjukhuset. Nåväl, mitt nyårslöfte för väl vara att jag FORTSÄTTER då ;)
 
Annars är det med stor sorg jag ser tillbaka på 2013. Ett år som varit det värsta i mitt liv. Socialtjänstens rapport landade i min brevlåda innan jul. Den var välformulerad och bättre gjord än den första som gjordes för sex år sedan. Jag är nöjd med hur de beskrivit den situation vi befinner oss i. Och ger ytterligare stöd i att saker inte står rätt till. Jag har blivit erbjuden samtalshjälp med min son som jag självklart tackat ja till. Min exman har däremot tackat nej. Vilket jag anade att han skulle göra. Varför ta hjälp när man har problem om man inte vill att situationen ska bli bra? Detta känner jag är ytterligare bevis för att jag ensam kämpar i att barnen ska ha det bra. Det är tur att de har fått se det med egna ögon nu och inte kan sitta och säga de har svårt att avgöra vem som talar sanning.
 
Jag och min äldste son ses varannan helg nu. Det går mycket bättre och jag accepterar att han bara vill ses vid de tillfällena. Det här året har varit som sagt oerhört jobbigt men idag känner jag mej inte ledsen mer. Jag vet att jag kan vara stolt över mig själv för att jag inte gav upp och jag vet att jag har mycket kvar att lära i vad min äldste son behöver. Men jag tar det bit för bit. Mitt liv rasar inte samman, för livet är långt och jag tror att man tillslut får skörda det man själv har sått.
 
Hoppas att detta år blir fyllt av kärlek, och än en gång, STORT tack till mina bloggföljare som peppat mej när jag som mest behövde det.
 
 
Kram!
 

Om

Min profilbild

Den här bloggen handlar om mitt liv på landet och mitt jobb i huvudstaden. Följ med mej i mina motgångar och medgångar men glöm inte att hålla god ton. I den här bloggen stöttar vi varandra så inget trollande, tack ;) Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela