Countrylivingintheciity

Ny blogg !

Publicerad 2015-03-13 16:50:11 i Allmänt,

Nu har jag gett upp min blogg på blogg.se och hoppas det funkar bättre med min nya blogg. Vill du följa med?
Skriv en kommentar nedan så skickar jag adressen....
 
 
 
Kram!

You win some, you loose some...

Publicerad 2015-03-12 17:26:26 i Allmänt,

 
Skulle mysa och ta det lugnt efter jobbet och titta lite på MTV men nix, det var bara en massa störningar, så jag blev tvungen att ringa Boxer. Poff! Så fixade dem det så snabbt! MTV funkar... och 1:an och 2:an försvann. Jaha, det här var väl inte det jag ville men jag ser så sällan på de kanalerna ändå så det gör väl inget.
 
Jag går och bloggar istället tills Kvinnor som mördar börjar. Men nej, datorn var så seg så att det var omöjligt. Jag får lova att ringa en kompis till helgen tror jag..
 
Idag har det gått bra på jobbet. Inte för att jag är så jäkla produktiv längre. Jag har mest bomull i mitt huvud, men som tur var så har vi inte så mycket att göra just nu så det får vara såhär ett tag.
 
Åh, en sak som jag glömde skriva om. Igår när jag satt i matsalen och tog bilder på mig själv för att jag var grymt uttråkad, så kom det fram en man från mellanöstern, som var i övre medelåldern och sa att jag var vacker. Jag blev SÅ paff, jag sa tack så mycket, och blev nästan gråtfärdig. Precis vad jag behöver nu. Lite kärlek och uppmärksamhet. Jag har aldrig sett honom förut men han måste jobba som kock i köket.
Min kompis L sa att han dök upp precis som en ängel. Och hon har så rätt. Ikväll blir det att plocka lite mer hemma så att det blir fint till helgen. Skulle vara så skönt att ha en helg utan att ha en massa städning kvar.
 
 
Hoppas ni har en underbar kväll allihopa!
 

Jag är så kär !!!

Publicerad 2015-03-10 17:04:00 i Allmänt,

I min yngsta lille plutt! Han vet exakt hur han ska linda mej runt fingret. Han är så mjuk och god att jag har svårt att neka honom något. Vilken himla tur att jag fick barn! Det var det bästa jag gjort!
 
 
 
Barn får en att känna att man har något att leva för och genom barn kan man få de upplevelser och den kärlek man själv aldrig fick som liten. Jag försöker att inte påverka mina söner i sitt liv. Det viktigaste är att de är lyckliga och inte hur mycket pengar eller vilket fint jobb de kan ha att skryta med. Nej, just nu vill lillkillen bli hundtränare och det tror jag skulle passa honom alldeles utmärkt. Kram min stora pojk! Snart blir du 10 år.
 
 

Hälsans dag idag på jobbet.

Publicerad 2015-03-09 16:28:00 i Allmänt,

 
 
Idag fick vi en massa gratis-varor som ska vara bra för hälsan. Jag plockade på mig bara några få då jag inte gillar så mycket nyttiga saker.... Vilket visade sig då jag gjorde hälsotestet. Jag ställde mej på en våg som mätte fett och muskler och jag hade precis lite för mycket på fett och precis lite för lite på muskler. Gah! Vad orättvist! Får man inte vara liten och kurvig utan att nån maskin dissar en!
 
 
 
Nåväl, jag tappade inte modet utan slängde mej på nästa apparat. Blodtryckstestaren. Jag berättade för mannen som gjorde testet att jag var missnjöd med det förra testet och han skojade och sa mej då går det här säkert bättre. Men icket! Jag har på gränsen till för högt blodtryck med. Jag är alltså en icket hälsosam person. Grrr, det är tur att jag har förberett min begravning för det här vet man ju inte hur det ska gå.
 
 
 
 
Provsmakade mina små påsar vid datorn sen och konstaterade, att är det här som krävs för att bli hälsosam då får det för 17 vara!
 
Kram på er!
 

Städ-söndag!

Publicerad 2015-03-09 14:20:56 i Allmänt,

 
 
På söndagen gick vi till kyrkan hela familjen. Himla mysig stämning och blandade åldrar så jag och yngste sonen trivdes. Äldste gick ut efter halva tiden men han gillar ju inte att vara i kyrkor ändå. Efteråt bjöds det på go-fika, som man säger i norrland.
 
Sen åkte jag och tvättade fyra tvättar och slängde ännu mer sopor så snart är hela altanen klar.
 
Sen hem igen och så gjorde jag lite mat och sen såg vi på film.
Jag trivs så mycket hemma nu när det blivit ljusare.
Jag längtar så mycket till nästa helg då jag ska klippa ner lite döda buskar och fota lite så ni får se vad det börjat växa.
 
 
 
 

Hemmafix hela lördagen

Publicerad 2015-03-08 12:48:19 i Allmänt,


 
I lördags var det städning, diskning och körandes med sopor som stod på schemat. Sen var det en massa läxor som skulle göras eftersom sönerna varit sjuka förut och kommit efter. Grannen kom förbi med en smörgåstårta och sen iväg igen och köpa ett par byxor till sonen eftersom jag hade ett presentkort på H&M.
 
Sedan brädspel med barnen och vilopaus för mej medan de såg på tv och sen upp igen och hämta vatten och städa igen. Ja, puh, när solen kommer fram så ser man ännu mer vad som behöver göras men det blir ju i alla fall fint tillslut.
 

Dikt

Publicerad 2015-03-08 03:50:27 i Allmänt,

Redan i hallen står den där och väntar. 
Redo att kasta sig över mig med all kraft. 
Om jag gråter stilla så väntar den än lite längre. 
Men när jag vaknar om natten kastar den sig över mig med all kraft. 
Den har väntat på att få riva mig i strimlor och viska:
Du är ensam. 
ENSAM. 

Bilder från jobbet

Publicerad 2015-03-06 16:20:19 i Allmänt,

 
 
Ja, det här blir ju ett jättespännande inlägg. Men sånt är livet. Inte kul jämt. Här på bild har vi Nils, vår chef som vi haft längst, S som nog vill vara hemlig och jag och M som nog också vill vara hemlig.
 
Idag har vi skapat extrapriser, svarat i vår felanmälan, fikat, och funderat över våra barn. Nåja, Nils har inga barn men han var inte med på något fika heller.
 
Såhär ser det förresten ut när man kliver ut ur hissen på högsta våningen för att komma till vår reception:
 
 
 
 
Och såhär ser det ut när jag ätit en halv paj:
 
 
 
Roligare än såhär blir det inte!
Trevlig helg på er!
 

Idag lagar Paolo mat till oss

Publicerad 2015-03-05 13:17:20 i Allmänt,

 
Idag hade Paolo Roberto en timmes föreläsning för oss på huvudkontoret. Efter det så lagade han mat och alla fick provsmaka. Förläsningen hann jag tyvärr inte gå på eftersom vi har så mycket att göra just nu men det var kul att få provsmaka maten iallafall.
 
Igår lagade äldste sonen mat till mej. Det var väldigt uppskattat då jag både behövde tanka och handla påvägen hem.
 
Nej, nu måste jag jobba vidare. Ha en bra dag alla!
 
 

Nya rutiner.

Publicerad 2015-03-04 12:16:00 i Allmänt,

 
 
Om man bygger sin värld runt en människa så blir det väldigt tomt när hen inte finns längre. Så mitt nya mål är att vara lite med öppen och spontan. Inte idiot-öppen som jag var förut när jag var alldeles för naiv utan lite öppen för att träffa nya människor. Kanske ett biobesök med någon tjej som man inte känner eller kanske gå ut på något kul. Det var ju faktiskt så jag träffade min kompis M. Först på nätet och sen i verkligheten och nu är hon en av mina äldsta vänner.
 
Kanske inte det är så kul att ha en klängig person efter sig hela tiden så jag ska bli mer självständig. Jag däremot älskar när jag får känna mej behövd. Men alla är vi ju olika.
 
Så mitt mål är att minst en gång i månaden hitta på något utanför min bekvämlighetszon som kan få mej att bli mer öppen. Och så ska jag försöka hitta en ny bloggportal. Blogg.se är så stor att man drunknar i den och inte hittar de på några evenemang som tex Ameliabloggen eller Finest gör. Har ni något tips på var jag kan börja blogga?
 
 

Man lär sig hela livet. Sedan dör man när man äntligen fattar hur allt fungerar.

Publicerad 2015-03-02 01:19:06 i Allmänt,

Jag har varit gift. Jag var det i åtta år. Det var dagliga kränkande kommentarer om mitt utseende och om mitt sätt att ha hand om hem och barn. Åtta år. Det är en lång tid. Att hela tiden svälja all kritik och försöka gå framåt var så klart väldigt tärande. Hade jag dåligt självförtroende och var en osäker person innan så blev jag definitivt mycket värre. Tillslut gick jag bara mellan dagis, jobb och hem. Det fanns ju ingen möjlighet att söka stöd hos vänner eller någon annan. När jag tillslut hittade honom på en dateingsida så sa min hjärna stopp och jag skilde mej. Sedan följde många år av förföljelse och trakasserier från honom och sedan blev jag äntligen fri. Men hur lever en människa som saknar ett skal efter det. Jo hon går vidare till nästa man som hon tycker att hon förtjänar. En man som använder droger, är otrogen. Och slår henne. 

Från min skilsmässa från min exman lärde jag mej att klara mig själv med bilkörning, räkningar, byta säkringar och annat jag aldrig klarat förut.  Av min andra pojkvän lärde jag mej att människor verkligen kan födas onda. 

Sedan träffade jag någon. Ni vet, första tiden. När man är som omaka pusselbitar som måste skavas ihop med varandra för att tillslut passa ihop. Tillslut lär man känna varandra. Man vet hur den andra är när den har sina bra dagar.  Man vet hur den andra är när den har sina dagar dåliga dagar. Men när sedan allt börjar ändra sig. När man bara bråkar hela tiden. När man börjar tänka elaka och arga tankar. När man går fram och tillbaka. Men det blir aldrig bra. Det är då man bryter. Innan man blir helt tokig. Att det kan vara så att två personer kan älska varandra men ändå inte kunna vara tillsammans. Livet är så grymt ibland. 

Jag frågade min pappa en gång varför han alltid var så hård mot mej. Det är för att livet är så hårt, svarade han. 
Pappa, jag förstår vad du menar nu. 

Singstar och vin -en rolig komination?

Publicerad 2015-03-01 12:03:43 i Allmänt,

 
Igår fixade jag till mej, åkte och köpte lite tulpaner och körde sen till min kompis Z.
Det skulle bara bli lite spontanhäng så jag kunde kika på hennes hus och höra vad händer i hennes liv (hon verkade ju ha så mycket på gång när jag kikade på Facebook och det är ju kul med driftiga människor).
 
I alla fall, Z och hennes man köpte sitt hus för ca 1 år sedan. De totalrenoverade det och köpte helt nya möbler. Helt galet då det är en dröm för många. Men jag tycker att de gjorde helt rätt. Kan man så varför inte. Jag är väldigt glad för henne. Hon förtjänar det bästa.
 
Här bjuder jag på lite bilder från hennes egeninredda radhus:
 
 
 

En jättecool tvättstuga har hon med. Vitlackade luckor och där man lägger in kläder och snygga stora tvättmaskiner och torktumlare.
Ja, jag kunde ju inte gå om kring som värsta paparazzin så ni för tänka ut det själva.
 
Z bjöd på lite nyttigt fika och sedan satt vi och pratade:
 

Det blev så himla trevligt att jag inte ville gå och då frågade om jag ville stanna på Mellon, eller t o m sova över så då sa jag så klart ja till båda.
 
Vi lagde lite mat ihop och hennes man var med och pratade hela tiden vilket var jättekul! Vi har ju inte umgåtts förut så att han våga snacka sådär på en gång var roligt.
 
 

Ja sen blev det då Mellon som vi kanske inte följde sådär slaviskt utan pratade vidare om allt möjligt.
Mer vin och sen Singstar.
OMG! Jag har inte haft sådär kul på länge!
Jag brukar väl inte våga bjuda så mycket på mej själv men nu sjöng vi alla i flera timmar och vi lade t o m upp en duett på Facebook när jag vaknade upp på natten tänkte att den kan jag ju inte ha kvar där!
 
Men som sagt en UNDERBAR dag och kväll.
Precis vad jag behövde så jag känt mej ledsen och ensam.
Jag kom hem idag för en timme sedan och tänkte hoppa över lunchen och åka och tvätta istället.
 
Stort tack till Z och hennes trevliga man!
Jag hoppas vi kan ses snart igen!
 
 

Om

Min profilbild

Den här bloggen handlar om mitt liv på landet och mitt jobb i huvudstaden. Följ med mej i mina motgångar och medgångar men glöm inte att hålla god ton. I den här bloggen stöttar vi varandra så inget trollande, tack ;) Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela