Countrylivingintheciity

Ärligt

Publicerad 2014-02-28 09:05:46 i Min stil,

Tänkte vara lite ärlig hur jag egentligen ser ut utan smink. Jag photoshoppar aldrig ändå men här är jag helt osminkad. Först i vanligt ljus sedan i starkt vitt ljus. Vågar någon fler lägga upp foton så skulle det vara kul.
 
Själv gillar jag både att ha smink och vara utan trots att jag har hört flera tjejer som aldrig skulle vilja vara utan bland folk. Jag tycker vi alla kan vara vackra både med och utan. <3
 
 

 
 
 
 
 
 

Smaskens !

Publicerad 2014-02-27 09:23:38 i Allmänt,

Igår hittade min kille några små söta pasteller till ett lågt pris som jag genast beställde. Det var fodral till surfplattor till mej och sonen (en rosa och en blå) och ett mobilfodral eftersom mitt Guess-fodral gick sönder.
 
 
 

99 kr för fodralet till surfplattan och 45 kr för mobilfodralet. Med frakt och lillkillens fodral blev det bara 321 kr.
Jag längtar verkligen tills när dem kommer! Vad längtar du efter denna torsdag?
 
 

Litet konstigt resturangbesök

Publicerad 2014-02-26 10:29:44 i Allmänt,

Igår bjöd killen mej på restaurang.. (som jag valde). Det kändes så lyxigt att vi äntligen slutar nästan samtidigt och att vi båda jobbar i stan så vi gick till en restaurang i city som jag trodde var både prisvärd och mysig. Men icket.
Jag går inte dit igen och jag är så besviken efter jag velat att han skulle få smaka på röding för första gången i sitt liv och så var den så smaklös.
Recensionen av restaurangen finner ni här: http://www.restaurangkartan.se/016564/Restaurang_Blekholmen
Och självklart är det jag som behållit mitt gamla namn Wildrose där.
 
Efter restaurangen smet vi in på ett litet fik i närheten men det var ganska högljutt så jag hade svårt att slappna av. Har ni något tips på cafeér i Sthlm som inte är stimmiga och även är murriga och mysiga? Annars brukar jag alltid gå till John Chris nära Åhlens C: http://johnchris.se/
 
Det blir mycket länkar idag. Dagens bästa länk kommer här: http://justdu.nu/2014/february/fotografering-del-1.html
Supersköna tjejer som skriver peppande och jämför med skyltdockor och vi ser ut och har annars väldigt smarta och peppande inlägg. En riktig feel good blogg!
 
 
 
Hoppas att ni får en riktigt härlig Onsdag. Var ni än är!
 
 
Röding, i ljuset av en röd (!) lampa
Tröstätande av morotskake-muffins
Såhär glad blir man när man bara blir stressad och irriterad när man hoppades på en myskväll.
Tur att killen livade upp mej på tågresan hem i alla fall.
Oj, nu ser jag också att jag behöver klippa mej med. Jag får nog prova något ställe
i närheten av där jag bor för omväxlings skull.
 

Februari

Publicerad 2014-02-23 08:28:00 i Årstiderna hemma,

 

Februari var grå, eller slaskig men mest grå. Hela hösten och vintern tycker jag varit som en enda Novembermånad så jag fick skynda mej att ta det här fotot för redan under eftermiddagen började det tina bort.
 

Trist läge

Publicerad 2014-02-22 10:36:00 i Allmänt,

 
 
Jag har vabbat sen i onsdags. Känns ju inte så kul. Dels för att en ny chef börjat på jobbet som ska ta över mina uppgifter och hade behövt tid för att sätta sig in i jobbet och dels för min lille sons skull. Så det var inte populärt svar jag fick när jag ringde en av mina bemanningsansvariga och sa att jag var tvungen att vabba. Han kvittrade glatt jamen det kan ju vara trevligt att få vara hemma och mysa lite då. Va?! Hörde jag rätt?! Jag blev så chockad att jag inte fick fram ett ord. Det där svaret hade så många bottnar av fel svar som jag bara kan komma på.
 
1. Tror han att jag är hemma och "myser" när min son är sjuk. Nä, jag samlar ihop alla mediciner jag kan komma över och förbereder mej på det värsta varje gång. Inte ligger jag och ser på tv med min son och "myser" när han är sjuk. Nej jag har ett stort jäkla sår i hjärtat varje gång de gråter och önskar att jag kunde ha ont istället.
 
2. Tror han inte att jag fattar att det blir skillnad när jag är borta i flera dagar. Nån timme hit och dit klarar de men det är ju faktiskt jag som har ansvaret över hela företagets inkommande mail i kundtjänst.
 
Jag blir så jäkla arg! Inte går jag ut och "myser i nån lekpark eller nån bio heller. Är det sjuka så ska ju de vara i lugn och ro och få bli friska. Det vet man ju bara själv när man är förkyld eller har ont i magen. Inte känner man jamen det här var ju lätt jag tror jag går ut ett tag. Då går man ju och jobbar eller är i skolan om man inte är sjuk. Bah!
 
Sen är det ju så att jag är jäkligt rädd när jag eller barnen blir sjuka. Jag har alltid varit lite hypokondrisk och jag vet inte om jag fått det från mamma eller mormor eller om jag kunnat lägga till den "goda" egenskapen själv. Men ända sen jag var tio år har jag skrivit mitt testamente och gjort min begravningsplanering. När sedan min pappa fick diagnosen cancer och dog efter tre månader så är det klart att jag blev ännu räddare. När barnen är sjuka så tar jag dem oftast till doktorn och går inte förrän de tagit prov på barnen. Hu! Tänker ni då? Hur blir barnen då. Jo jäkligt hårda säger jag då. Jag är som ett dåligt exempel så de vill INTE bli som mej.
 
När de t ex har magsjuka gråter de knappt. (Jag håller på att dö då jag har det).
När de, som min äldste son skulle dra en tand tårades inte ens hans ögon (medan jag när jag såg på var tvungen att hålla mej i väggen för jag trodde jag skulle svimma).
 
Jag tror också de märker omgivningarnas uppmuntran när de ser hur alla vuxna säger att de är så duktiga. Och ser väldigt förvånade ut när de ser mej som är så neurotisk. Som sagt, de får känna sig stora och duktiga och jag bryter ihop och "myser" ingenting.
 
Så i onsdags blev jag ju såklart jätterädd när min yngste son grät jättemycket. Då är det allvar. Jag tog honom till doktorn och det blev både blod- och urinprover men de visade knappt något. Så jag tror att det är gluten, eller laktosintolerans eller så har han kanske lite IBS som jag och mormor.
 
Jag skulle i alla fall få komma tillbaka om 2 v för att lämna avföringsprov. Sedan sa äldste sonen att deras halvsystrar varit förkylda och haft jätteont i magen så det kan ju vara det med. Men ingen går och dör på tre månader mer i den här familjen.
 
 
Kram på er!
 

Februarifoton

Publicerad 2014-02-19 08:49:00 i Årstiderna hemma,

Var ute och fotade i helgen i närheten av där jag bor. Det var så fint även om färgerna var gråa. Nu när jag laddar upp så blev de lite mörka tyvärr.
 
 
 

 
 
 
 
Ha en trevlig onsdag alla!
 

Sommar och sol.

Publicerad 2014-02-18 14:32:00 i Min stil,

Just nu suktar jag efter nya kläder. Och gärna i pasteller. Det är ju inte så varmt idag men igår var det ju varmt och då kom jag att tänka på att det skulle vara kul med lite nytt.
 
 
De här kläderna har jag hittat på Gina Tricot och Nellys.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ibland är man bara dum..

Publicerad 2014-02-17 10:41:12 i Allmänt,

Usch, jag har varit så dum och obetänksam. Jag tänkte inte på vad jag sa så nu tillägnar jag detta blogginlägg till min kille. Förlåt för att jag är dum! Jag älskar ju dej!
 
 
 
 
 
 
 

 

Från glitter och glamour till smutsiga skor

Publicerad 2014-02-16 13:18:00 i Allmänt,

 
I fredags kom de här killarna förbi jobbet. Jag visste inte vem de var men någon snackade om Klä-av-dej-låten. Den har jag ju hört men jag har inte sett videon. De skulle nog göra ett samarbete med jobbet.
Tidigare under dagen kom flera olika modeller. Bara killar. Där hann jag heller inte se mycket men det var ju kul att se hur modeller ser ut på riktigt. Oretuscherat så att säga. Jag började tänka på om de blir behandlade på samma sätt som tjejerna. Jag kan tänka mej att tjejer blir raggade på och att folk inte tar de på allvar eller tycker att de är intelligenta. Vad vet jag? Det kanske bara är mina fördomar mot hur folk kan vara?
 
Det är ganska kul dock. Jag jobbar ju ofta med män som tjänar lika mycket per månad som jag gör på ett halvår. Jag märker att skillnaden på vad som är viktigt i livet skiljer sig ganska mycket mellan oss. På ett ställe var jag helt öppen om allt i mitt liv (tja, varför inte tycker jag, man ska väl kunna vara sig själv fullt ut). Det funkade INTE ska jag säga!
 
De såg på mej som jag var ett ufo och såg obekväma när jag pratade. När jag äntligen var påväg ifrån det jobbet (och var även där ganska ärlig med varför jag slutade) så fick jag plötsligt stöd från flera kollegor som tidigare varit tysta.
 
En tjej, som var i min ålder, men hade en fin utbildning och en make och lägenhet och city, ja allt sånt som tydligen är viktigt ;) sa att hur tror du jag känner? Jag kommer egentligen från Finland och jag måste vara extra duktig. Jag spelar säger hon. Jag har lärt mej alla fina restauranger. Jag gör allt som anses rätt på fritiden och har en universitetsutbildning, men båda mina föräldrar är arbetare visakade hon. Det här får du absolut inte säga till någon!
 
Ja, vad tycker ni?! Jag tycker det är skit rent ut sagt! Jag struntar väl i om folk inte gillar mej eller vill förstå sig på mina val, jag vet ju att jag är en rätt rolig person med ett gott hjärta, men när jag hörde det där så blev jag SÅ arg! Hur ytlig kan man vara? Man klappar varandras ryggar på middagarna och ler och så fort någon blir sjukskriven eller går in i väggen ja då tisslas det och tasslas. Fy! Nej, jag umgås hellre med folk som fortfarande gillade mej när jag bodde i en av Sveriges mest kriminella förort som nu när jag bor på landet.
 
Apro på landet. Varje söndag åker jag till "byn" för att lämna in min smutstvätt. (Jag har bl a ingen tvättmaskin, det är mycket jag inte har här ute). Det var lerigt och småregnigt men på vägen hem var det så vackert i allt de gråa att jag blev tvungen att stanna efter vägen och fota.
 
Här är det så fridfullt. Här bor det folk i samma klass som jag och känner jag att jag vill vara lite wild and crazy och ha på mig mjukisbyxor när jag går till byn och handlar så är det ingen som höjer ögonbrynen. Hehe, det känns fortfarande lite ovant. Men väldigt kul att klä ner sig ibland. Och känner jag att nu är det för mycket lera under skorna så kan jag klä upp mej och bara ha en halvtimme in till stan där jag kan äta en middag och få den världen med.
 
Sånt liv passar mej. Hoppas att ni också har valt som passar er! Kram, kram!
 
 
 
 

(Huset på bilden är inte mitt torp, men det skulle det lätt kunna vara)
 

Alla Hjärtans Dag

Publicerad 2014-02-14 10:40:13 i Allmänt,

Igår firade jag och killen alla hjärtans dag eftersom han jobbar idag (och fem nätter till ). Vi åt middag på Texas Long Horn, jag valde kycklingvingar med blue cheese sås, och han valde en hamburgare. Det var så himla gott och det passade så bra med rött vin som jag inte kunde hålla mig ifrån. Så min vita månad höll sig i tio dagar bara men nu blir det ett nytt försök. För nu har jag inte så mycket firande att se fram emot på ett tag.
 
 
 
Efter det gick vi vidare till Taco bar som var så vänliga att byta musik för vår skull och det firade vi med en Frozen Margarita med blåbärssmak.
 
 
 

Sen blev det så dags för BION. Killen ville se nya Robocop och jag hade hört att den hade fått goda recensioner så jag hade höga förväntningar. Den var dock INTE bra. Den får en 2:a av fem av mej och en 4:a av killen. Jag kan tycka att det kan vara okej att se action, men det här var så inte utmanade på något sätt. I filmen ville de väl väcka frågeställningen om människa vs maskin och hur långt man kan gå för att skydda sitt samhälle. Men jag tycker den bara föll platt. Att den sedan var amerika-glorifierad, väldigt tråkig beskrivning av Robocops fru som bara spelar en gråtfärdig hustru hela filmen samt att Joel Kinnaman hade svårt för att se folk i ögonen var lite störande tycker jag.
 
Min kille sa att jag hade blivit feminist och därför inte kan uppskatta filmen och det tar jag som en komplimang! Hehe. Jag vill bli intellektuellt utmanad när jag går på bio. Jag vil inte veta vad som ska hända. Jag vill känna att jag rörs om i mitt innersta och börjar tänka och kanske t o m ändra ståndpunkt, jag vill att tjejerna ska vara tuffa, smarta eller roliga och inte ha samma tråkiga skildring film efter film.
 
Nu tycker ni nog att det är konstigt att jag kan gilla Snabba Cash med Joel istället. Det är ju också en "action" men där finns ju kärlek, en trovärdig skildring av livet, en medkänsla för mäniskor som inte väljer rätt samt ett slut som är bra. Jag gillar alla tre av de filmerna och den sista tycker jag till och med är en av de bästa svenska filmerna som gjorts. Så nej filmen igår var inte bra. Men som Freja så klok sa så har vi det ju bra bara vi är tillsammans och så är det ju! Allt blir ju roligt av att dela något med en annan.
 
Hoppas att ni alla får kärlek idag. Vare sig ni gör något eller inte idag. Själv messade jag mina söner en kram på alla hjärtans dag. Och så skicka jag även en KRAM till er!!!!!
 
 
 

Fick ett litet bud igår.

Publicerad 2014-02-13 08:58:44 i Allmänt,

 
Fick ett nalle-bud igår till jobbet av min kille. Väldigt gulligt och omtänksamt! Jag blev så glad! Små nallar som jag gillar så mycket och så god choklad till det. Nu är det bara ca två v kvar på det här uppdraget och jag kommer att ha väldigt blandade känslor. Dels är det kul att börja på något nytt och lära sig nya saker och dels har det varit väldigt roliga och duktiga människor som jag har mött här. Och varierade arbetsuppgifter. Jag har ingen aning om var jag kommer att vara sen bara att Proffice nog kommer att hitta något nytt spännande jobb.
 
 
 

Firande av min älskling!

Publicerad 2014-02-12 09:30:16 i Allmänt,

Nu har det firats i dagarna sju! Nej kanske inte så mycket men extra mysigt tycker jag att vi haft de här dagarna.
Vi har provat på fisk-spa. Som inte var en sådan trevlig upplevelse som jag hade trott (väldigt kittligt och väldigt läskigt). Och gått på middag på en fin restaurang som tyvärr inte levde upp till förväntningarna när det gällde maten. (Caliente ). Så det blir dåligt betyg som läggs upp på http://www.restaurangkartan.se/Stockholm/
Där jag fortfarande heter Wildrose som på förra bloggen.
 
 
 
 
 
 
Och imorgon blir det Dinner and Movie för att killen ska jobba på alla hjärtans dag. Mys, mys! Hoppas ni har en bra onsdag! Kram till er alla!
 

Godaste Juice:n

Publicerad 2014-02-11 11:44:45 i Allmänt,


Var förbi Coop Centralen idag innan jag gick till jobbet och fick provsmaka nya juice:er. Och den här måste jag bara tipsa om! Inga äckliga bananer eller en massa billiga äpplen utan bara goda frukter utan tillsatt socker. Inget annat! Den kostade 22 kr och var ganska liten men åh så god!
 
Den kommer nog säljas i fler butiker för det är ett företag från Helsingborg som säljer den. Det är inte Coops egna märke.
 
Idag står shopping på schemat. Min snygga lillasyster I fyller år och då är det ju smink, parfym eller kläder som gäller. (Samma som jag önskar mej) Och jag fick reklam idag till min mail som jag bara dog när jag såg! Jag vill också ha den här! (Lägger upp den efter hennes födelsedag). Hoppas att ni alla har en bra dag! Med shopping eller utan!
 
Kram!
 

Liten och söt.

Publicerad 2014-02-09 09:46:00 i Allmänt,

Igår var jag och hälsade på min kompis M och hennes familj. Hon har just genomgått ett kejsarsnitt och jag tänkte hon kunde få vila någon vecka innan hon fick besök av mej. Men oj vad hon såg ut som vanligt när vi sågs! Hon var ju precis som innan graviditeten!
 
Vi åt lunch ihop och mina barn fick prova några spel från hennes man som de gillade väldigt mycket. Lillflickan var så söt och verkade äta bra. Det är ju himla jobbigt när de inte vill äta eller när man själv inte har mat. M berättade att hon tänkte börja jobba om några månader lite då och då och det tycker jag var en väldigt bra ide. Tänk om man kunde göra så jämt. Ibland har man ju energi och inspiration och kan jobba jättemycket och vissa veckor går det ju trögare.
 
 
 
 
 
 
När jag kom hem hade jag en massa planer på att städa och fixa men det blev inte mycket av det. Åkte och handlade lite och så såg vi på en film jag och barnen.
 
Idag ska jag på handbollsträning med äldste sonen och så är det MIN ÄLSKLINGS FÖDELSEDAG IDAG!!!!
Vi kan inte ses eftersom han jobbar natt men imorgon ska han firas ;)
 
Ha en bra söndag allihopa! Kram!!!
 

Jepp!

Publicerad 2014-02-06 11:19:00 i Allmänt,

Så var det klart! Igår hade vi vårt näst sista samarbetsmöte jag och sonen. Jag hade tänkt innan mötet att det gått bra och att vi kanske snart kunde avsluta och igår sa samtalsledaren att hon också hade tänkt på det.
 
Känns ju superbra! Dels att min son flyttat tillbaka på halvtid, dels att vi nu kan prata med varandra och att nu de här mötena ska avslutas. Jag skulle dock få hennes nummer om det skulle vara något så vi kunde återuppta samtalen igen så men jag tror nog att vi kan lösa detta nu.
 
 
 

 

Tonåringar! Gah!

Publicerad 2014-02-05 08:12:00 i Allmänt,

Tänk dej att ha ett barn som hela tiden slingrar sig när det gäller läxor. Sedan kommer du på hen med att ha haft läxor men inte gjort dem på flera månader. Du får ett utbrott och lite senare går läxorna så bra. Lite för bra va? Du är ju inte dum så du kommer på att hen kör Google translate på all engelska och plötsligt undrar du om det är nån jäkla läxa som är ordentligt gjord nån gång???!!
 
Då spelar det ingen roll att du var kontorschef förr för att din unge kollar på dej som du är dum i huvudet när du förklarar varför man måste göra sina läxor. Mmm,tonåringar...
 
Gahhh !!!

Get away weekend

Publicerad 2014-02-04 09:07:22 i Allmänt,

 
Helgen var ju rejält grå och tråkig så vi kände för att uppleva lite lyx och flärd och åkte till Taxinge slott för att njuta av norra Europas största kakbord (och så har de en massa smörgåsar och tårtor med).
 
 

Jag tog en choklad/citrontårta och killen en frukttårta och så drack vi must från Värmdös musteri.
 
 
 
 
 
 

Det var otroligt skönt att komma dit och njuta av de vackra omgivningarna. Taxinge slott ligger högst på vår önskelista när det gäller våra bröllopsplaner.
 
Imorgon ska yngste sonen ha friluftsdag med pulkåkning men nu har det ju smält så mycket så jag vet inte om det blir av. Stackars lillkillen i så fall. Han verkade tycka att det hade varit roligt.
 
Tisdag idag. Vad händer hos er?
 
 

Om

Min profilbild

Den här bloggen handlar om mitt liv på landet och mitt jobb i huvudstaden. Följ med mej i mina motgångar och medgångar men glöm inte att hålla god ton. I den här bloggen stöttar vi varandra så inget trollande, tack ;) Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela