Countrylivingintheciity

Påsken 2014

Publicerad 2014-04-19 14:55:33 i Allmänt,

Vad skönt när vi alla är friska samtidigt och får vara lediga och äta gott! Jag älskar ju högtider och påsken är ju inget undantag. Vi har varit på bio (första gången inne i stan för barnen) tittat på körbärsblommorna i Kungsträdgården, fast det var väl mest för min skull, samt varit ute och gjort en massa annat.
 
Här kommer några foton på vår påsk:
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas att ni alla fast det bra hur ni än valt att fira.
 

Härliga helg!

Publicerad 2014-04-15 08:58:00 i Allmänt,

I lördags vaknade jag av att det var såhär vackert ute:
 

Så jag och fästmannen pratade ihop oss vad vi ville göra och kom på att det nog skulle vara mysig med en liten biltur någonstans. Vi plockade ihop och bestämde oss för att det får bli Eskilstuna denna gång.
 

Här glider vi in i centrum:
 

Det var väldigt vackert där, men lite blåsigt. Bilder från gågatan:
 

Sen gick vi runt och kikade på vackra hus.
 

Innan vi blev hungriga och valde att gå på Papas Tapas:
 
 

Så otroligt gott! Och med Sangria till maten så blev det ju ännu bättre.
Sen blev det dags att åka hem:
 

En perfekt och rolig dag som jag kommer att leva länge på.
 
Jag vill tacka för alla kommentarer i mitt förra inlägg förresten. Det var väldigt blandat och det förstår jag när det är en sådan komplicerad fråga. Dock var det ingen som svarade på hur DE skulle göra om de befann sig i den situationen som många av tiggarna befinner sig i.
 
Jag vet hur jag själv gjorde som ung när jag var i ett annat land. Jag sökte jobb. Och eftersom det inte fanns några så började jag baka och sälja mina bakverk på gatan som indianerna gjorde.
 
Ja, otroligt vad jag hunnit med i mitt liv.
Jag hoppas att situationen i Rumänien blir bättre och att folket där får mer möjligheter till att kunna försörja sig.
Först då blir det nog mindre tiggare på våra gator med.
 
Hoppas ni har en trevlig dag. Själv kommer jag att jobba idag och imorgon innan jag får ledigt.
Jag hoppas att kunna få tid att lägga upp lite påskinspiration både när det gäller hemma och maten som ska lagas i stugan.
 
Kram på er och ta hand om er och varandra!
 
 
 

Tiggeriet -en het potatis

Publicerad 2014-04-11 10:56:45 i Allmänt,


Idag tänkte jag tala om tiggandet som ökat på våra gator i Stockholm. Det skulle vara jättebra om ni också kommenterade för det här är något jag gärna skulle vilja höra vad ni tycker om.
 
Jag tycker det är tråkigt att vi har tiggare på våra gator. Men som vissa skriver i tidningarna ska vi förbjuda fattigdom? Det är ju inte möjligt.
Nej det är det inte. Bara för att man förbjuder något så försvinner det inte.
 
Sedan säger några ja men det ser så fult ut när unga människor sitter på marken utan att göra något. Ja men de får inte arbeta i Sverige utan arbetstillstånd. De skulle säkert kunna konkurrera ut oss när det gäller priser för att det finns nog många av dessa människor som är desperata. Jag har själv tänkt att det skulle vara lättare att ge om de skulle sälja något. När jag reste i Latinamerika som ung och utan pengar så bakade jag olika saker som jag sedan sålde. Men här har vi ju livsmedelslagar. Man kan inte sätta sig och sälja utan tillstånd. Och var skulle de tillaga det som de skulle sälja? Sedan tänkte jag om man kanske kunde lätta lite på reglerna och tillåta gatuförsäljning för dem att de får sälja andra saker som inte har med livsmedel att göra. Men skulle det då bli en marknad med saker som är köpta på svarta marknaden eller piratkopierade saker?
 
Hur som helst så upprörs jag över att människor sitter och tigger. När det kommer någon gammal människa som ser ut att ha det svårt så ger jag pengar. Annars bjuder jag mest bara på korv eller en kaffe. Jag har även läst att pengarna som vi ger gör nytta i ett land där de oftast inte får jobb pga. diskriminering. Och att de måste ju få en chans att försörja sina familjer. Detta har jag läst en artikelserie i DN om som verkade seriös och det tror jag på.
 
Jag tror även att det inte är organiserat. Jag tror som jag också läst att det är familjer som reser hit och grannar, oftast från samma område, som kommer och ser detta som sitt jobb.
 
Det som dock upprör mej är när man hör om att de har stora familjer med många barn eller som nu förra veckan reser hit och är gravida och föder barnen här utan att kunna ge barnet vård eller ens kunna ha tak över huvudet.
Det är hemskt att de har sina barn hemma hos släktingar och splittrar familjer på detta sätt men vad skulle du göra om du var i deras situation?
 
 

Björn Borg REA Stockholm

Publicerad 2014-04-10 10:43:40 i Allmänt,

 
Vill ni gå på en galet billig och rolig rea? Skriv för- och efternamn i kommentarsfältet. Senast onsdag 23/4 vill jag ha ditt namn så jag hinner skriva upp på gästlistan. Alla som skriver upp sig för ta med max EN vän.
 
Jag var med på förra rean och det fanns jättemycket att välja på.
 

Bara en massa fånerier

Publicerad 2014-04-06 16:13:00 i Hemma hos oss,

Idag var vi ute och trädgårdsarbetade lite. Väldigt lite. Ingen av oss tar detta på så stort allvar och det är ju skönt. Livet är alldeles för kort för trädgårdsarbete. Så när vi lessnade fotade vi oss en massa. Så vi kan skicka till vårt nya fadderbarn i Vietnam:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och visst ja, lovade att visa "stråna" på tatueringen:
 

Nu är det dags att hjälpa barnen med läxorna vi började med imorse.
Ingen rast och ingen ro.
Kram!
 

Shopping och bakning

Publicerad 2014-04-05 17:58:06 i Allmänt,

 
Var förbi vårt närmsta shoppingcenter och skulle köpa nya jeans till lillkillen. De jeans jag ville köpa fanns inte i hans storlek men som tur var hittade han ett par som liknar de min fästman har. De var slitna och lappade och de var ju till och med ännu snyggare än de första så det var ju jättekul. Och roligt att det var han som valde vad han ville ha också!
 
Sedan åkte vi hem och gjorde lunch. Och efter lunchen blev jag helt död så jag sov i två timmar. den här starka solen är jag inte alls van vid.
 
Men sen gjorde jag ett ryck och diskade och bakade och då blev det genast mysigt igen:
 
 
 

Jag veeet att ni saknat mej!

Publicerad 2014-04-04 12:12:25 i Allmänt,


Här är jag och lillkillen. Jag, min fästman och sonen åkte ut en sväng och provade ett nytt café i närheten på lördagen. Mysigt och gott men inte världens bästa, som jag hade hoppats på eftersom det ligger så nära.
 
 
Efteråt så gick vi i parken och tittade på ankor. Synd att vi inte visste att de var så närgångna för då hade vi tagit med oss lite bröd.
 

På lördag kväll blev jag sjuk och på söndagen åkte jag till akuten. Jag var där tills på måndagen med för att jag hade så ont i magen. Men nu är jag ju som sagt bättre och har fått mej en tankeställare om maten. Jag måste försöka äta bättre. (Mer mat, mindre skräp och mer grönsaker och frukt) men det är så himla svårt. Jag har ju alltid ätit som jag gjort så det här känns så svårt.
 
Till helgen ska jag och äldste sonen baka chokladkakor med non stop´s på. Vi ska göra en provomgång och se om de blir så pass bra så att han kan sälja dem och spara till ett nytt Nintendo 3ds.
 
Vad ska ni göra till helgen? Kram!!!
 

Om

Min profilbild

Den här bloggen handlar om mitt liv på landet och mitt jobb i huvudstaden. Följ med mej i mina motgångar och medgångar men glöm inte att hålla god ton. I den här bloggen stöttar vi varandra så inget trollande, tack ;) Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela