Countrylivingintheciity

Tatueringen efter 2 dagar

Publicerad 2014-03-28 14:09:26 i Allmänt,


Okej, nu ska man inte ha någonting i sitt ansikte förrän det har läkt men jag kunde inte hålla mej utan sminkande mej runt ögonbrynen istället för att jag ville se hur det ser ut nu. Jag tycker fortfarande att det ser för kraftigt ut men jag är kanske inte van. Jag funderar på att färga håret mörkbrunt nu istället eftersom jag inte vill att kontrasten med ögonbrynen blir för stor. 
 
Annars är allt bra. Lillkillen är hos mej i tre veckor pga att min exmans tjej ska opereras. Så jag och lillkillen får vara extra mycket tillsammans. Det njuter jag såklart väldigt mycket över. Men eftersom jag är så snäll (!) ;)
Så skjutsar han honom ändå så han får träffa sin pappa under den här tiden i alla fall. Hade jag fått välja hade jag behållit honom för alltid men man ska ju inte vara egoist.
 
I helgen ska det bli fint väder så då kanske det blir en grillpremiär på tomten eller så blir det bakning hemma. Något kul händer i alla fall.
 
Vad ska ni göra? Har ni några planer?                   Kram!!!!!
 

Låt barnen vara med..

Publicerad 2014-03-27 15:19:20 i Allmänt,

Denna vecka har jag låtit yngste sonen bestämma middagen. Det är pannkakor, chicky bits, våfflor, hamburgare, ja allt som är onyttigt och allt som jag gillar ;)
 
Och det är väldigt kul. Man brukar ju inte veta exakt vad deras favoriträtter är och så är det ju bra att låta dem få tänka till vad de vill ha.
 
Äldste sonen valde mer maträtter än snabbrätter. Tex stekt asiatiskt ris, flygande jakob mm mycket risrätter nu när jag tänker efter.
 
Igår åt vi wraps. Den här förpackningen köpte vi på ICA maxi. Men har ni den inte på ert ICA så tycker jag ni ska be att ta in den för den är så lätt att göra och så god.
 
Ha en bra torsdag imorgon är det äntligen fredag igen!!!! :)
 
 
 
 
 

Före- och efterbilderna

Publicerad 2014-03-26 14:49:46 i Allmänt,

Det är vid sådana här dagar jag önskar jag kunde photoshoppa. Men kanske min trista hud kan få er att känna er fräscha så det här bjuder jag på ;)
 
Mitt osminkade ansikte före och efter ögonbrynstatueringen:
 
 

Gjorde det ont?
Ja
 
Hur lång tid tog det?
ca 1.5h
 
Vad gjorde ondast?
Slutet, när de fyllde i skuggan i ett redan tatuerat område.
 
Var gjorde jag den?
På Stockholms Beauty Center på Drottninggatan.
 
Vad kostade det?
5000 kr
 
Hur länge håller det?
1-3 år
 
Var det värt det?
Stort JAAAAAA.
 
Har ni fler frågor så får ni gärna ställa dem. Nu har en timme gått sen jag gjorde det och jag har klämt i mej lite smärtstillande och fortsätter jobba på, på jobbet.
 
 
 
 

Åh alla dessa fina barnmöbler nu för tiden

Publicerad 2014-03-25 15:11:03 i Allmänt,

När jag hade barn fanns det varken sådana här saker och hade det de haft det så hade jag nog inte haft råd. Därför sitter jag nu och dregglar över de här otroligt gulliga möblerna. Jag hade t o m velat haft det här rosa sakerna när jag var liten men allt jag fick var ett halv rosamålat rum :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
För tuffa tjejer som inte gillar rosa så finns det ju så klart fina kök i svart. De passar ju både killar och tjejer. Så mer könsneuralt finns det ju också på marknaden för de som gillar det. Själv ÄLSKAR jag rosa. Fortfarande!
 
 

Mumier på museum

Publicerad 2014-03-24 13:01:29 i Allmänt,

I lördags åkte jag och mina söner till Medelhavsmuseet. Min yngste son hade sin kompis med sig.
 

De var så söta. De har gått i samma klass men nu när min son bytt så ses de inte så ofta. Kompisen sa att deras vän J hade frågat om min son. De såg ut som små mini-vuxna när de satt och pratade.
 
På museet var det varmt och kvavt. Halva Stockholm hade gått dit kändes det som. De var kö in och trångt när man väl var inne.
 

Här fick jag vara snabb för att ta ett kort på äldste sonen som snart är lika lång som mej. Han är lite foto-känslig, men det här fotot verkade han acceptera. Här är en massa djur- och människokonstverk som har grävts upp och nu visas på museet. De visade utgrävningar både från Grekland, Cypern och Egypten.
 
Här är guldfynd från Egypten och två intresserade killar som kikar väldigt nära.
 

Sedan skulle vi gå ner en våning. Där visade de äkta mumier av människor, katter och fåglar(!) Väldigt spännande och roligt men där blev det svårt att andas för oss p g a alla människor.
 

Efter besöket åkte vi till McDonalds och åt och sedan åkte vi hem igen. Jag handlade lite och sen blev jag så trött när jag kom hem av all frisk luft och stark sol att jag blev tvungen att lägga mej framför tvn och ta igen mej.
 
Söndagen spenderades med att rå-plugga med äldste sonen. Får han inte fullt på sitt prov om demokrati så kommer jag att bli väldigt förvånad! :)
 
Hoppas att ni också hade det skönt och soligt! Kram!
 
 
 

Billiga skönhetstips

Publicerad 2014-03-20 16:40:57 i Allmänt,

Jag gillar Lets Deal och har faktiskt provat några erbjudanden så jag tänkte tipsa er om lite fina saker de har nu. Jag skulle jättegärna vilja prova på lösögonfransar och just nu finns de ju till extra bra pris:
 
http://letsdeal.se/deal/8231920 Det här görs ju i Orminge men vad sjutton, det är ju kul att åka till nya platser med.
 
 
 
Sedan har jag även hittat två ställen som målar naglarna i gellack och en massa andra roliga skönhetsbehandlingar. En sak jag dock skulle avråda till är plastikkirurgiska ingrepp till billigt pris. Då främst fettsugning med laser som faktiskt kan göra att din mage ser missbildad och vågig efteråt. De enda kliniker jag har förtroende för är Akademikliniken och Sophiahemmet.
Andra saker som inte är så smart att nappa på är rea på tatueringar. En tatuering ska du ju ha för resten av ditt liv och då är det viktigt att du tar reda på om det är ett seriös ställe och om de är duktiga.
 
Hittade också ett erbjudande om permanent make up men när jag tittade lite mer på resultaten så var de både sneda och fula. Själv ska jag göra min permanenta make up på Stockholms Beauty Center nästa onsdag. Utan någon som helst rabatt men de har väldigt fina resultat. Jag kommer troligtvis att lägga upp både före och efter- bilder så missa inte det ;)
 
 
Kram!
 

Vad har du i ditt medicinskåp?

Publicerad 2014-03-19 11:28:00 i Allmänt,


Jag har en liten låda med medicin i och så har jag resten på en hylla. Och rädd för sjukdomar som jag är har jag en hel del saker. Vad har ni?
 
Resorb -vätskeersättning
Desinfektionskräm
Panodil Zapp
Ipren
Kylbalsam mot solsveda
Flytande Alvedon
Otrivin -nässprej
Hydrokortisonkräm -mot utslag som kliar
Kestin -mot allergi
Plåster
Bricanyl -mot astma
Primperen -mot illamående
Zyx halstablett
Xylocain smärtstillande salva
Tears Naturale -för torra ögon
Oculentum -för torrhet under ögonen
Coldy halssprej
 
Sen ska jag köpa medicin mot förstoppning och vitaminer nästa gång jag handlar.
Saknar jag något mer?
 
 
 

Januari

Publicerad 2014-03-17 09:56:35 i Allmänt,

 
Grå och tråkig januari. Väldigt sällan snö. Det här fotot kan man tro togs i Mars, men i Mars ska ju vara vår så det här är ett Januari-foto ;)
 

Fotografiska

Publicerad 2014-03-17 09:33:16 i Allmänt,

I lördags träffade jag en arbetskompis vid Åhléns för att gå på Fotografiska. Men först tog vi en kaffe på mitt favoritfik John Chris på Drottninggatan. Mmm så gott det var med grädde och marshmallows i kaffet!
 
Sen GICK vi faktiskt till Fotografiska. Genom Gamla stan och genom ett blåsigt Slussen.
 

Jag glömmer lätt hur vackert det faktiskt är där eftersom man är där så sällan.
Sen kom vi då fram till Fotografiska som jag aldrig varit på men som enligt
har fått högst betyg.
 

Men åh vad jag blev besviken. Roger Ballen’s Theater of the Absurd var så stötande att jag inte kunde se på bilderna och rummet som de gjort i ordning. Det var en blandning av skräckfilm och sinnesjukdom så grov att jag mådde rejält illa. Typ hoptejpade leksaker med djurdelar (dock inte äkta tror jag), gammeldags pornografi och dockor som skulle föreställa människor som låg döda (?) i sängar. 
 
David Magnussons Purity hittade vi inte ens. Det är en utställning med pappor och deras döttrar. Bara namnet tolkar jag som en flirt med hedersförtryck och de väldigt läskiga bilderna med döttrarna i vita bröllopsklänningar och fäder som höll om dem fick mej att tänka på incest.
 
Den enda utställning som jag tycker jag okej var Robert Franks. Den var oändligt sorglig men hade vissa vackra bilder.
 
Så sammanfattningsvis är jag lite besviken. Fotografiska är en stor och fin byggnad men utställningarna gillade jag inte och inte heller restaurangen som hade hutlösa priser (155 kr för en sallad t ex.)
 
Så vi gick vidare på söder och tog en lunch där istället.
 
 

Grillad macka med getost, honung och pinjenötter. Mums!
 
 
 

Barnuppfostran

Publicerad 2014-03-14 14:40:10 i Allmänt,

 
Det är verkligen inte lätt med barnuppfostran. Man vill att de ska lära sig att ta ansvar -men man vill inte behöva tjata.
 
Man vill att de ska följa sina drömmar -och måste därför vara en förebild i att följa sina egna.
 
Man måste lära dem att äta hälsosamt -trots att man själv nog äter sämst av alla.
 
Det är inte lätt. Men en sak som jag hört av många är att mina barn är väluppfostrade och har mod att säga nej när de inte vill.
 
 
 
Det viktigaste av allt är dock; Att lära dem att vara lyckliga
 

Jag vet precis var min skatteåterbäring ska gå.

Publicerad 2014-03-11 10:11:55 i Hemma hos oss,

Till stugan! Jag har redan pratat med min granne som ska bygga ut stugan 11 kvm (alltså 1/4 större) för 15 000kr.
Sedan ska vi snart ha vårt årsmöte där de tagit upp frågan om mer moderniteter på området. Skulle det bli inom en nära framtid, vilket det verkar som nu, så kommer min stuga gå upp rejält i pris. Jippie! Annars så vet jag att den kommer att fortsätta öka lite i taget som den gjort nu när den detta år ökat med 60 000kr.
 
Nu när jag och fästmannen pratat om utbyggnad så blir det ju också tal om ommålning av huset. Nu får ni vara med och bestämma (i alla fall säga vilket ni tycker skulle vara fint) av dessa färger:
 
 
 
 
 
Självklart behöver vi en ny dörr, och vilken är finast då?
 
 

Samt marksten. Ska det vara stora eller små stenar?
Självklart kommer det här inte ske i år. Det har vi ju inte råd med. I år blir det bara utbyggnad. Men vad tror ni? Väldigt svårt är det att tänka på vad som är fint. Det är ju ute på landet vid en skog men det kan ju ändå få se lite snyggt ut.
 
 

Helgen bara sprang förbi.

Publicerad 2014-03-10 11:34:34 i Allmänt,

Natten mellan fredag och lördag spydde yngste sonen. Hela natten. Sen blev han frisk igen. Han var sjuk bara för två veckor sedan. Också magen då. Så idag försökte jag boka tid hos hans husläkare så sonen kan få en remiss till en mag- och tarm specialist. Men det var omöjligt att komma fram så de bad mig ringa imorgon igen.
 
Så helgen blev inte så kul. Det gällde att sanera hela stugan och sen låg jag mest och väntade på MAGSJUKAN. Men den kom ju inte så på söndag eftermiddag åkte vi till ett café vi inte varit på förut.
Café Radiokakan i Nynäshamn: http://www.cafekartan.se/0474649/Kafe_Radiokakan Ett nostalgi-café med saker från 50- 60- och 70-talet. 
 
Tyvärr var bakverkan de torraste jag ätit och fast jag så gärna skulle vilja gilla stället så får den bara 2 av 5 stjärnor.
 
http://www.cafekartan.se/0474649/Kafe_Radiokakan
 
 
Bjuder på lite bilder på familjen istället:
 
 
Radiokakan
Barnen kikar in den enarmade banditen.
Fungerande Juke Box
En fästman som inte var född under de gyllene åren men som var snäll att köra oss hela långa vägen dit.
Här finns det LP-skivor, Trazan och Banane, Televinken, 5 myror är fler.. mfl
Jag med äldste sonen som snart vuxit ikapp mej.
Jag och yngste sonen, som undrade om jag känner mej gullig. Ja, svarade jag, det gör jag väl. Ja, sa han för du är ju så liten mamma.
Trevlig måndag på er!
 

Varför behövs det egentligen en kvinnodag i Sverige?

Publicerad 2014-03-08 16:19:25 i Allmänt,

Förut trodde jag heller att det inte var så viktigt, vadå, vi har det ju bra om man jämför med kvinnor i andra länder. De har det dåligt. Men om du som kämpar för kvinnorätt tycker att kvinnor i Sverige har rätt till lika lön så är det en nog så stor fråga det med. Och det är oftast den frågan som tas upp när det gäller kvinnofrågor.
 
Själv är min hjärtefråga kvinnofrid. Hur kan det vara så att du som kvinna idag inte får någon hjälp när du blir utsatt för hot och förföljelse. I Sverige. 2014? Vi klappar oss själva för bröstet och säger att vårt land är så bra att vi ibland blundar (?) för de problem som vi faktiskt har. Idag, om du anmäler att du blir utsatt för brott av en man behöver du bevis på att hoten och våldet skett. Det räcker inte att du går och säger att du känner dej hotad i den relation du lever i. Du måste vänta tills något händer. Så du kan lägga fram bevis för polisen. Tänk dej pressen att veta att du inte får någon hjälp förrän något hänt och rädslan om du kommer att överleva nästa gång han slår?
 
Tänk dej att få höra av polisen att de behövs upprepade bevis trots att de vet att han använt våld mot andra förr.
Tänk dej hur en klapp på axeln känns när du just lämnat ut hela ditt liv och sitter gråtande och får höra att du måste ut i kylan igen för att kvinnojourerna inte har plats för dej för att sedan få ett brev hem från samme polisman som anmält dej till socialtjänsten för att hen är oroliga för de barn som du har nu när du lever under hot.
Tänk hur orättvist den känslan måste vara när det är du som offer som måste flytta runt och du som kvinna som måste visa att dina barn inte kommer att fara illa p g a det är någon som hotar dej.
 
Det händer idag. Och det hände mej förra året. Så den här dagen ÄR viktig. Den är viktig för att du som kvinna jobbar mer än män eftersom när du kommer hem efter ditt jobb är det faktiskt mest du som sköter jobbet hemma. Den här dagen är viktig eftersom det är du som kvinna som föder barn och där det på flera platser i Sverige inte finns plats på BB för dej för att föda. Den här dagen är viktig för att du som kvinna ska kunna vara klädd hur som helst och slippa känna skuld om du skulle bli våldtagen.
 
Det är dags att fingret slutar peka på de utsatta och börjar peka på de som utsätter. Välj din kvinnofråga idag och glöm den inte då det är val!
 
 
 
"Jag behöver feminism för jag är trött på att läsa om alla friande domar mot våldtäktsmän"
 

Nu är det spännande!

Publicerad 2014-03-06 14:22:00 i Allmänt,

Igår ringde mitt bemanningsföretag och bad mig komma på ett informationsmöte om en tjänst de har som kan bli en fast tjänst. Jag gick dit och fick höra om mina chanser att "växa" "göra karriär" och "goda utvecklingsmöjligheter". Allt sånt som inte är viktigt för mej. Jag jobbar helst inte där jag tjänar stora pengar och där det handlar om att prestera utan på en arbetsplats som uppskattar mjuka värden och god arbetstrivsel.
 
Pratade sen med min bemanningsansvarige som också pushade för den här tjänsten. Hm, tänkte jag. Vill de bli av med mej eller varför pushar hon det här uppdraget när hon vet att det inte är jag?
 
Idag kom svaret. Ett mail från företaget där de säger att de måste dra ner på personal p g a att de inte får in lika många uppdrag längre.
 
Hu! Tänkte jag, nu gäller det att smida när järnet är varmt, så genast började jag fundera på kontakter jag har som kanske kan fixa jobb till mej eller om jag nu ska öppna eget, något som jag faktiskt varit inne på förut.
 
Idag ringde min bemanningsansvarige igen. På glatt humör som alltid och sa att hon kanske har något ytterligare uppdrag på gång till mej. Kanske. Men att hon hör av sig. Så att jag vet...
 
Detta tolkar jag som att hon nog inte vill bli av med mej trots allt. Så nu är jag glad igen!
 
 
 
Hur går planerna för er gällandes helgen? Vi ska se på äkta mumier i Sthlm hela familjen.
 
 
 
 
 

Tog en beauty lördag.

Publicerad 2014-03-01 13:43:00 i Min stil,

Åkte till Perrys frisörsalong i Kungens kurva idag: http://www.perrysfrisorsalong.se/ och körde både en klippning och ögonfransfärgning. De är ju så grymt billiga så då kunde man unna sig. Ögonen syns det nog inte så stor skillnad på när man ser på fotot men i verkligenheten blev det väldigt bra. Ingen mer mascara på ett tag utan nu räcker det bara att jag böjer upp dem:
 
 
 
 
Hårfärgen fixar jag alltid själv hemma. och nu när jag är så blek så tycker jag den här brunröda färgen passar så bra.
 
Vågade inte fråga hårfrisörskan om hon kunde knäppa ytterligare ett kort så det tog jag själv ;) Här är jag med färgade fransar och ingen make up:
 
 

Trevlig lördag!

Om

Min profilbild

Den här bloggen handlar om mitt liv på landet och mitt jobb i huvudstaden. Följ med mej i mina motgångar och medgångar men glöm inte att hålla god ton. I den här bloggen stöttar vi varandra så inget trollande, tack ;) Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela