Countrylivingintheciity

Relationstest från Expressen:

Publicerad 2015-01-08 09:24:21 i Allmänt,

Hur vet du när ditt förhållande passerat sitt bäst före-datum? Du kanske känner att något är fel. Du är ledsen men kan inte sätta fingret på exakt varför det är så. Du känner dig försummad men hittar på ursäkter till varför din partner varit så frånvarande på sista tiden.

Rätt vad det är hittar du underkläder som inte tillhör dig eller kommer hem och möts av packade flyttkartonger efter att du har varit på jobbet. Men säg inte att du inte såg tecknen hela tiden.

Här är sju tecken på att det är dags att avsluta din relation och ta hand om dig själv istället.

 

1. Det känns som att ni tappar kontakten

Rätt vad det är blir det viktigare att göra allt annat än att umgås med varandra. Helt plötsligt är det mer angeläget att gå på bio eller dricka öl med polarna. Du hittar på ursäkter för att den andra inte vill träffas: han är så upptagen, eller: hon jobbar så hårt. Men så fort du får ett sms där det står något så enkelt som "hej" är allt förlåtet och du har genast glömt hur frånvarande din partner har varit. Tills det börjar om igen och du åker på en ny känslomässig berg- och dalbana. Nästa gång kanske sms:et inte kommer och du står där alldeles ensam.

2. Du märker att du inte ingår i din partners bild av framtiden

Du försöker planera en romantisk helg men din partner har redan andra planer. Du vill gå på en kompis bröllop, men din bättre hälft har redan bestämt andra planer den dagen – och kan säga det utan att ens slänga ett öga i sin kalender. Dejtar du någon med denna typ av "framtidsfobi" kan det vara bra att fundera en gång extra på vad du håller på med, risken är stor att du inom en inte alltför avlägsen framtid står där ensam med kalendern i handen.

3. Din partner leker "Singel i stan"

Din partner verkar ha det bra för sig själv, eller tillsammans med sina kompisar, utan att ta den minsta hänsyn till dig. Eller åker iväg på en resa för att "vara för sig själv". Du kanske får ett telefonsamtal vid midnatt med ett önskemål om att träffas. Det kanske är så att sex är det enda som fungerar mellan er. Sex är en bra grej, men om DET är det enda som fungerar mellan er kanske ni ska tänka över ert förhållande både en och två gånger. En annan risk är att ni bara blir som kompisar som träffas ibland, eller så är din partner plötsligt "trött" eller har "ont i huvudet".

4. Förhållandet har blivit ett krig

Ert förhållande har blivit ett krigs-spel där förolämpningarna haglar till höger och vänster. Det är en ständig tävling där det bara finns en kung eller drottning. Det verkar som att ni retar er på allt som den andra gör. Ni fokuserar enbart på varandras brister. Att testa varandras gränser på detta vis är inte sunt för någon av e. Avsluta detta krig nu, och gå vidare som en lyckligare människa.

5. Du litar inte på din partner överhuvudtaget

De ständiga sena nätterna, lögnerna och känslan av att du delas med andra. Ni håller inte varandras händer när ni är på stan längre. Dina sensuella ansträngningar möts av föga entusiastiskt gensvar. Den som beter sig på det viset gör det av en anledning – man vill ut. En relation bygger på förtroende, och om ni inte kan lita på varandra längre – vad har ni då kvar? Ta hand om dig själv istället och hitta någon som är värd din kärlek.

6. Ni är inte samma personer som ni var när ni träffades

När ni träffades tyckte ni om varandras familjer och båda var roliga och utåtriktade – ett par äventyrliga risktagare. Ni var ett sånt par som alla vänner avundades. Nu har ert förhållande utvecklats till något som närmast kan liknas vid en slav och en härskare. I början kunde ni inte få nog av varandra och pratade om allt. Nu går det trögt när ni pratar och du tycker att det är skönt när den andra är tyst.

Ni kanske har vuxit ifrån varandra och delar inte längre varandras mål och värderingar. Det kan vara god tid att segla vidare på livets ocean.

7. Du vet, men gör inget åt det

Kanske har ni tappat intresset för varandra. Du saknar inte ens din partner när denne åker iväg och reser tillsammans med sina kompisar. Du känner dig snarare lättad. Det är som att du äntligen kan andas igen. Eller så kanske du drömde en mardröm där ni var gifta och vaknade kallsvettig. Då kan det vara dags att dra.

Så: om du vet innerst inne att det är dags att sticka, varför gör du inte bara det då? Det är ett läskigt steg att ta. Du kanske känner att du har investerat för mycket tid i relationen för att bara packa och sticka ifrån allt. Om du fortsätter försöka göra det bästa av en hopplös situation, kommer du i slutändan att förlora dig själv. Lyssna på dina instinkter. Sluta att investera din tid och energi på en relation som inte fungerar. Erkänn att din relation är över och börja ta hand om dig själv.

 Källa: http://www.expressen.se/halsoliv/sju-tecken-pa-att-ni-borde-ga-skilda-vagar/

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Den här bloggen handlar om mitt liv på landet och mitt jobb i huvudstaden. Följ med mej i mina motgångar och medgångar men glöm inte att hålla god ton. I den här bloggen stöttar vi varandra så inget trollande, tack ;) Välkommen!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela