Countrylivingintheciity

Dinner and movie

Publicerad 2013-12-28 22:37:23 i Allmänt,

Åh vad jag bara älskar min kille! Efter tre år så klär vi fortfarande upp oss en gång i månaden och går ut och äter. Idag blev det både middag, bio och en liten present ;)
 
Han frågade mej imorse om jag ville se Hundraåringen på bio. Jag blev lite paff och sa att det är väl inte din stil men då sa han nej kanske inte det men jag såg på bloggen att du var intresserad av den så då tycker jag att vi åker nu! <3 <3 <3
 
Åh! Sånt där gör verkligen att jag smälter! När en man kan se de lilla detaljerna och försöka tänka ut vad man verkligen kan bli glad över!
 
Så den här gången blev det middag på Texas Long horn som jag bara älskar! Mums vad gott med ribs och öl!
 
 
 
Sedan gick vi runt i gallerian och han hittade en jättefin tröja som jag kände att jag var för snål att köpa. Det blir ju ingen vinter det här året. Men jag kollade faktiskt på en sådan både det här året och förra så den kommer jag definitivt att behöva nästa gång jag åker till Norrland ändå.
 
 
 
Och hundraåringen då? Om den var bra? Den fick lätt 9 av 10 av mej! Jag vet inte när jag skrattade så grymt mycket! Den måste ni bara se! Hoppas att ni alla haft en underbar lördag med! Och imorgon, är det ytterligare en ledig dag! Jippie!!!!
 

Så himla trött

Publicerad 2013-12-27 14:29:00 i Allmänt,

Vad är det med mej?! Jag kan inte sova på nätterna längre utan vaknar hela tiden. Och på dagarna är jag som ett vrak. Kan det vara vädret som påverkar så mycket? Imorse var det kolsvart när jag skulle gå till bilen och när jag sedan startade den och slog på ljusen såg jag att det var dimma. Det var inte mysigt alls att köra till jobbet då.
 
När jag kom till jobbet hade jag 176 nya mail! Nu har jag betat mej igenom så jag bara har ca 30 svåra kvar. Tror jag ger upp om en timma och masar mej hemåt.
 
Fästmannen är fortfarande sjuk. Han har haft feber från och till i en månad. Han var ju på sjukhuset två ggr den här veckan och de tog prover men säger fortfarande att det bara är en grym förkylning. Hur är det med er? Någon som har sett Hundraåringen på bio än?
 
 
Kram!
 
 
 

Vår jul

Publicerad 2013-12-25 11:09:00 i Hemma hos oss, Jul,

Jag börjar acceptera mer och mer att jag inte kan ha barnen hos mej jämt utan att må jättedåligt. Det är ett stort steg och nog både bra för barnen och mej att jag känner så.
 
Det blev en jul i stugan tillslut. En jätteförkyld fästman och en förfriskad norrlänning som hade nästan all traditionell juldryck förutom snapsen.
 
Maten, var ju viktigast! Och den tog en himla tid att göra då den som installerade elen i huset inte fixade att både ugn och spis kan vara på samtidigt! Julförmiddagen spenderade jag med att jaga runt i de affärer som var öppna och leta mer julmat. Jag kände mej så osäker på vad jag skulle ha att jag nu förvarar lite mat ute eftersom det inte fick plats i kylskåpet.
 
Till frukost blev det lax på en kavring och en kopp te. Sen lunch, julgröt, och ännu senare julbord. Ingen efterrätt alls eftersom vi blev så grymt mätta så vi tar väl bara efterrätter idag ;)
 
 
 
 
 
 
 
Julblommorna är jag nog mest glad över. De köpte jag på Plantagen på julaftons förmiddag. Gardiner och gran är också nya för i år. Jag älskar ju julen och byter gärna ut dekorationerna då och då.
Idag kommer jag nog färga håret, äta mat och kika i era bloggar hur ni har haft det.
 
God Jul!
 
 

Så kom den igen..

Publicerad 2013-12-23 16:35:00 i Allmänt,

Förkylningen! Den här gången drabbade den fästmannen. Så igår var det hans tur att åka till akuten. 
Han hamnade i ett isoleringsrum eftersom de trodde att han hade tuberkulos. Men efter provtagningar igår och idag så kom de fram till att det bara var en väldigt intensiv förkylning. 
 
 
 
Så det blir vår jul. Barnen är hos sin pappa och vi gör det bästa av situationen. De kommer ju fler jular o fler ledigheter. Man kan ju inte vara på topp jämt.
 
 
 
Ha en trevlig uppesittarkväll!

Nu är det jul igen...

Publicerad 2013-12-21 20:53:45 i Allmänt,

 
Idag firade jag lill-julafton med barnen. Jag lämnar dem hos sin pappa imorgon så givetvis måste vi hinna med dopp i grytan. MUMS! Det är min favorit på julbordet! Sedan fick jag besök av TVÅ tomtar! Vilken tur jag har!
 
 
Det blev paketöppning, Julfilm och ett litet julbord.
 
 
 
Senare på kvällen blev det chips med dipp och pojkarna ser på Harry Potter och spelar spel i pauserna.
Nästa vecka blir jag själv på julafton då fästmannen jobbar.
Men dagen efter är han ledig och du dukas det upp av allt gott igen!
Min yngste son har äntligen blivit frisk! Idag var han helt feberfri och har ingen hosta eller halsont heller!
Så himla skönt, jag har varit så orolig på natten. Han är ju åtta år men min yngste så han är alltid liten för mej.
Nu är han tillbaka till sitt gamla charmiga själv igen!
 
Kram på er!
 
 

Stackars lilla älskling

Publicerad 2013-12-19 13:24:27 i Allmänt,

 

Jag  är inne på tredje dagen av vabbning. Min yngste son verkade helt okej igår med sin förkylning men imorse när han vaknade grät han och hade så ont i halsen att vi åkte till VC. Vi träffade en jättetrevlig läkare som skrev ut hostmedicin, kollade hals, lungor, hjärta och sa att vi skulle komma tillbaka på måndag om han inte blivit bättre.
 
Min lilla ängel. Som alltid brukar vara så busig, charmig och glad är helt slut. Det skär i hjärtat av att se honom sjuk. Jag önskar att jag kunde vara sjuk istället. Nu får vi vara hemma och han äter det han vill och har sin Alvedon, halstabletter och hostmedicin. Hoppas att han är bättre imorgon. Jag vågar inte göra något här hemma utan tar det bara lugnt här med.
 
 

Julstädning i helgen

Publicerad 2013-12-18 09:48:00 i Hemma hos oss, Jul,

I helgen hjälptes vi alla åt att städa och pynta inför julen. I köket sattes nya gardiner upp.
 
 
 
Granen är dock inte klädd än. Jag väntar på lönen och sedan bär det iväg för att köpa belysning och kulor.
 
 
 
Yngste sonen fick också upp sina julgardiner och lite julpynt.
 
 
 
Och vinflaskorna måste också få känna av julstämningen!
 
Idag är andra dagen jag vabbar. Yngste sonen har haft ont i halsen och feber. Det börjar bli lite bättre så jag får se om han kan gå imorgon. Annars kommer nog min fästman hjälpa mig eftersom jag känner mej stressad över jobbet. Det är ju mycket som händer med webbförsäljningen nu inför jul och jag vill ju vara där och hjälpa till. Och fästmannen börjar inte sitt nattpass förrän på fredag så nu borde han kunna stiga upp på fm imorgon.
 
Jag har annars känt mej väldigt risig med. Igår mådde jag jätteilla och var trött. Jag somnade flera gånger. Lillkilen låg ner nästen hela dagen med och såg verkligen ynklig ut.  Nu ska jag kika in till er och se hur ni har det och sedan ut och handla mat för det börjar bli tomt i kylskåpet här hemma.
 
Kram!
 
 

Här är förberedelserna i full gång.

Publicerad 2013-12-15 14:01:01 i Allmänt,

 
Precis som det säkert är hos er så håller vi på att förbereda inför julen. Lillkillen har fixat egna presenter till sina kusiner som han slår in medan jag bakar lussebullar och stryker gardiner.
 
Storkillen hade match i Täby igår som vi var på och nu sitter han och tar igen sig framför tvn.
 
Nästa helg har jag killarna igen! ;) Då kör vi lill-julafton på lördag för på söndag ska de till sin pappa.
 
Jag har varit så trött i helgen och gått och vilat under dagarna. Jag vet inte vad det är med mej. Det är ju inte kul men jag måste vila för att orka med resten av veckan.
 
Hur är det med julstämingen? Vissa av er gillar ju inte julen... du vet vem du är F, medan andra gillar pysslet. Här känns det som en enda utdragen November pga slasket utanför. Måtte det bara komma snö snart!
 
Kram!
 

Så stolt över mitt jobb!

Publicerad 2013-12-13 16:07:08 i Allmänt,

Igår hade vi AW på jobbet. Det delades ut julklappar och lästes upp julhälsningar och skålades i både glögg och vin. En himla skön stämning alltså! Och vet ni vad vi alla fick?! Jo ett Fuck Cancer armband. Som Ung cancer gjort.
 
Så himla kul att det här företaget satsar på en julklapp som både är cool och stöttar en bra sak. Sedan bidrar de med ytterligare 10 000kr till Cancerfonden!
 
Här nedan ser ni hur fint det var dukat, själv blev jag tvungen att gå vid fem för att hämta min son på fritids. Nästa gång hoppas jag att jag kan stanna längre!
 
 
 
 

Glad Lucia!
 

Im not on a diet

Publicerad 2013-12-12 12:32:10 i Allmänt,

 

Jag har bara ätit en massa dåligt sista tiden så nu känns det bra att skippa kolhydrater på luncherna ett tag framöver. Idag blev det Tonfisk, soltorkade tomater, ägg och en härlig chiliblandning som jag hittade på jobbet. Här får man även hur mycket juice som helst och det gillar jag ju så det blir en Brämhults om dagen.
 
Igår fick jag yngste sonen. Vi har varit på möte med hans lärare eftersom han har svårt med svenskan och matten. När vi kom hem så läste han högt för mig som han brukar och sedan tittade han på tv. Han var så trött igår stackaren! Känns skönt att få ha honom hemma och veta när han lägger sig. Senast åtta tycker jag är en bra tid för en åttaåring som går upp sex varje morgon.
 
Förresten, var tog vintern vägen? Imorse hade vi +8 när vi gick till bilen. All snö är borta och bara en massa slask är kvar. Det var ju inte kul. Jag gillar inte när det är för mycket snö och kallt men snö ska det väl ändå få vara i december!
 

Gör som Obama och tar en selfie

Publicerad 2013-12-11 13:09:32 i Allmänt,

 
Tjoo hoo! Vad händer hos er? Nu är vi mitt i veckan och snart närmar sig helgen. Idag slutar jag tidigare eftersom jag ska på möte med min sons lärare angående planering av hans studier. Det ska bli så skönt att gå vid 15. Kanske tom kommer att vara ljust ute när jag går.
 
När vi kommer hem kommer jag troligtvis inte vara lika stressad eftersom jag kommer att vara hemma en timme tidigare. Åh vad jag önskar att jag hade råd att jobba deltid. Då skulle man ju hinna med livet också.
 
Till helgen är det redan tredje advent. Jag brukar alltid vara tidig med julpyntet men än är inte ens allt uppe. Jag tänkte lägga upp lite bilder snart hur vi har pyntat. Jag gillar att den är en blandning av traditionellt och modernt nu när vi bor i torpet så jag har bytt ut en hel del pynt.
 
Har ni pyntat klart och måste man dekorera granen dagen innan jul eller kan man tjuvstarta?
 

Mer död än levande...

Publicerad 2013-12-10 09:04:00 i Allmänt,

Igår träffade jag min käre bror på Barcelona Tapas Bar. Vi hade inte sett på jättelänge så vi pratade en massa, åt och drack och sedan åkte vi hem till torpet. Det var jättekul att se honom. Han är 16 år yngre än mej men vi är inte så stora så det var kul när personalen såg oss två och bestämde att de skulle kolla vårat lätt när jag beställde en lättöl :)
 
 
 
 
Efter vi hade setts så såg jag på Paradise Hotel. Jag kan bara inte missa det! Med skräckblandad förtjusning ser jag hur långt människor kan gå för att få det dem vill ha. Och man kan ju inte skylla på att de är unga. Många vuxna armbågar sig fram genom livet också för sin egen vinning skull. Mycket fascinerande!
 
Klockan fyra på morgonen kom fästmannen hem från julbord som han och kollegorna hade varit på i gamla stan. Vi pratade väl i en och en halv timme så idag känner jag mej så död!
 
Tur att det inte har kommit in så många ordrar så jag hoppas att resten av dagen blir också blir lugn.
 
Kram!
 
 

Helgen som var...

Publicerad 2013-12-09 09:25:00 i Allmänt,

I lördags kom min kompis förbi med sin dotter och hälsade på. Det var första gången hon såg torpet så det var trevligt. Vi åt en bit mat, lade puzzel och byggde lego. Det var nog hundra år sedan jag gjorde det men det var kul så det måste jag prova med lillkillen också. Det blir mest att vi spelar vanliga brädspel när han är hos mej.
 
 
 
Sedan körde jag till en annan kompis och var barnvakt åt hennes sjuka son några timmar och när jag kom hem på kvällen och skulle fixa middag så hade fästmannen överraskat mej med att köpa en stor vit gran och även köpt utebelysning som han också satt upp. Åh vad ljuvligt och juligt det blev!
 
På lördagen var jag i kyrkan och sen åkte jag och lämnade in tvätt på kemtvätten. Sedan skulle jag och pojkvännen baka men då råkade vi se en ensam hund ute och springa på vägen utan koppel. Så vi stannade bilen och lockade in den och knackade dörr i en timma innan vi var tvungna att ge upp och ringa polisen som bad oss komma in med den. Den var så himla fin och lugn så det var med tungt hjärta som jag lämnade den.
 
Så där gick den dagen. När vi kom hem så var det ju för sent för lunch men vi hade inte ätit så vi gjorde snabblunch och körde igång med storstädning. Såg en film och sedan var den helgen passerad.
 
Jo, och så ringde en man. Hundens ägare. Han hade fått tillbaka hunden och var jätteglad och tacksam. Och jag tyckte det var skönt att han ringde. För rackarns vad jag tänkte på den där lilla hunden på kvällen.
 
Jag ville så klart inte ha någon hittelön. Jag blev bara så glad att hunden hade kommit tillrätta och att han var älskad.
 
 
 
 
Nä, nu är det måndag. Dags att ta tag i alla mail som ramlat in under helgen på jobbet.
 
Kramar till er alla!
 

Redo för veckans sista arbetsdag

Publicerad 2013-12-06 08:33:53 i Allmänt,

 
Då har jag kommit fram till jobbet igen. Känns som jag nyss lämnade det ju. Det är alldeles tyst i kontorslandskapet. På fredagar kommer alla in extra sent eftersom frukosten dukas upp först vid nio.
 
Själv har jag dukat upp kaffe, juice och en macka framför datorn. En massa krångliga mail har kommit in under natten som jag måste försöka reda ut. Hoppas det blir lugnare på eftermiddagen.
 
Kram på er!
 
 
 
 
 

Jag är så glad!

Publicerad 2013-12-04 17:33:43 i Allmänt,

 
Världens bästa kille, min fästman, klarade ordningsvaktsutbildningen igår! Så nu går han vidare från väktare med 12 timmars nattjobb fem dagar i sträck till dagjobb tre dagar i sträck. Det är så underbart och jag är så stolt över honom! Hans största dröm är att bli polis så några år som ordningsvakt kommer förhoppningsvis ge honom en stabil grund att stå på när det blir dags att söka till den utbildningen.
Jag älskar att han är så företagsam. Han vet vad han vill och följer sina drömmar och är så inspirerande för mej med. När jag säger att jag inte kan/vill eller tycker det är tråkigt så får han mej alltid att göra det minst en gång för att visa mej själv att jag klarar allt bara jag själv vill. Han har inget behov av att visa sig macho så på det sättet vågar jag ännu mer.
 
Stort grattis min bästa vän och min älskade fästman! Jag älskar dej!!!!
 
 

Bad, bus och andra stormar

Publicerad 2013-12-01 18:25:00 i Allmänt,

Idag åkte jag och barnen till badhuset. Dags för adventsdopp!
 

De verkade ha väldigt roligt medan jag blev kall och tröttnade fort.
Det är tur att iPhone finns så man kan sitta och surfa bredvid.
 

Efter badet åkte vi och kikade efter en jacka till stora sonen men ingen föll i smaken.
 
Så det blev att åka hem och laga mat. Tänkte jag.
 
Men det blåste så mycket att ett träd hade vält över vägen.
 
Det blev att köra väldigt försiktigt förbi och sedan skynda sig in i stugan och värma oss.
 

Tur att den lille killen inte var ett dugg rädd.
 
Han plockade genast upp tomteluvan ur våra julsaker som fortfarande står i hallen,
 
och lekte tomtenisse och dansade till julmusik i sitt rum.
 

Hoppas ni har haft det en trevlig första advent, hur ni än valt att fira den.
 
Kram!!!!
 
 

Om

Min profilbild

Den här bloggen handlar om mitt liv på landet och mitt jobb i huvudstaden. Följ med mej i mina motgångar och medgångar men glöm inte att hålla god ton. I den här bloggen stöttar vi varandra så inget trollande, tack ;) Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela