Countrylivingintheciity

Varför behövs det egentligen en kvinnodag i Sverige?

Publicerad 2014-03-08 16:19:25 i Allmänt,

Förut trodde jag heller att det inte var så viktigt, vadå, vi har det ju bra om man jämför med kvinnor i andra länder. De har det dåligt. Men om du som kämpar för kvinnorätt tycker att kvinnor i Sverige har rätt till lika lön så är det en nog så stor fråga det med. Och det är oftast den frågan som tas upp när det gäller kvinnofrågor.
 
Själv är min hjärtefråga kvinnofrid. Hur kan det vara så att du som kvinna idag inte får någon hjälp när du blir utsatt för hot och förföljelse. I Sverige. 2014? Vi klappar oss själva för bröstet och säger att vårt land är så bra att vi ibland blundar (?) för de problem som vi faktiskt har. Idag, om du anmäler att du blir utsatt för brott av en man behöver du bevis på att hoten och våldet skett. Det räcker inte att du går och säger att du känner dej hotad i den relation du lever i. Du måste vänta tills något händer. Så du kan lägga fram bevis för polisen. Tänk dej pressen att veta att du inte får någon hjälp förrän något hänt och rädslan om du kommer att överleva nästa gång han slår?
 
Tänk dej att få höra av polisen att de behövs upprepade bevis trots att de vet att han använt våld mot andra förr.
Tänk dej hur en klapp på axeln känns när du just lämnat ut hela ditt liv och sitter gråtande och får höra att du måste ut i kylan igen för att kvinnojourerna inte har plats för dej för att sedan få ett brev hem från samme polisman som anmält dej till socialtjänsten för att hen är oroliga för de barn som du har nu när du lever under hot.
Tänk hur orättvist den känslan måste vara när det är du som offer som måste flytta runt och du som kvinna som måste visa att dina barn inte kommer att fara illa p g a det är någon som hotar dej.
 
Det händer idag. Och det hände mej förra året. Så den här dagen ÄR viktig. Den är viktig för att du som kvinna jobbar mer än män eftersom när du kommer hem efter ditt jobb är det faktiskt mest du som sköter jobbet hemma. Den här dagen är viktig eftersom det är du som kvinna som föder barn och där det på flera platser i Sverige inte finns plats på BB för dej för att föda. Den här dagen är viktig för att du som kvinna ska kunna vara klädd hur som helst och slippa känna skuld om du skulle bli våldtagen.
 
Det är dags att fingret slutar peka på de utsatta och börjar peka på de som utsätter. Välj din kvinnofråga idag och glöm den inte då det är val!
 
 
 
"Jag behöver feminism för jag är trött på att läsa om alla friande domar mot våldtäktsmän"
 

Kommentarer

Postat av: Freja

Publicerad 2014-03-08 22:33:10

Vilket viktigt och fantastiskt bra inlägg! Nej, vi kan verkligen inte slå oss för bröstet och påstå att vi lever i ett jämställt land!

Postat av: Eva

Publicerad 2014-03-09 09:07:00

God morgon..kan bara hålla med dig, finns svin som skall sitta bakom galler för det dom gör & ett nej är ett nej alltid!! hoppas din kvinnodag var bra & även söndagen blir toppen kram

Postat av: Millans Värld

Publicerad 2014-03-09 10:14:24

Mycket bra skrivet!
kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Den här bloggen handlar om mitt liv på landet och mitt jobb i huvudstaden. Följ med mej i mina motgångar och medgångar men glöm inte att hålla god ton. I den här bloggen stöttar vi varandra så inget trollande, tack ;) Välkommen!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela