Countrylivingintheciity

Fotografiska

Publicerad 2014-03-17 09:33:16 i Allmänt,

I lördags träffade jag en arbetskompis vid Åhléns för att gå på Fotografiska. Men först tog vi en kaffe på mitt favoritfik John Chris på Drottninggatan. Mmm så gott det var med grädde och marshmallows i kaffet!
 
Sen GICK vi faktiskt till Fotografiska. Genom Gamla stan och genom ett blåsigt Slussen.
 

Jag glömmer lätt hur vackert det faktiskt är där eftersom man är där så sällan.
Sen kom vi då fram till Fotografiska som jag aldrig varit på men som enligt
har fått högst betyg.
 

Men åh vad jag blev besviken. Roger Ballen’s Theater of the Absurd var så stötande att jag inte kunde se på bilderna och rummet som de gjort i ordning. Det var en blandning av skräckfilm och sinnesjukdom så grov att jag mådde rejält illa. Typ hoptejpade leksaker med djurdelar (dock inte äkta tror jag), gammeldags pornografi och dockor som skulle föreställa människor som låg döda (?) i sängar. 
 
David Magnussons Purity hittade vi inte ens. Det är en utställning med pappor och deras döttrar. Bara namnet tolkar jag som en flirt med hedersförtryck och de väldigt läskiga bilderna med döttrarna i vita bröllopsklänningar och fäder som höll om dem fick mej att tänka på incest.
 
Den enda utställning som jag tycker jag okej var Robert Franks. Den var oändligt sorglig men hade vissa vackra bilder.
 
Så sammanfattningsvis är jag lite besviken. Fotografiska är en stor och fin byggnad men utställningarna gillade jag inte och inte heller restaurangen som hade hutlösa priser (155 kr för en sallad t ex.)
 
Så vi gick vidare på söder och tog en lunch där istället.
 
 

Grillad macka med getost, honung och pinjenötter. Mums!
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Charlotte

Publicerad 2014-03-19 22:10:37

Vilken härlig dag:)
Mumsigt med mackan!
Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Den här bloggen handlar om mitt liv på landet och mitt jobb i huvudstaden. Följ med mej i mina motgångar och medgångar men glöm inte att hålla god ton. I den här bloggen stöttar vi varandra så inget trollande, tack ;) Välkommen!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela